top


Konspektai.com > Teisė > Kanonų teisės sisteminimas viduramžiais
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Kanonų teisės sisteminimas viduramžiais. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
(Teisė. Referatas, 6 puslapiai, 14kB)
Darbe esantys žodžiai: Kanonų teisės kūrimasis, raida ir šaltiniai. Kanonų teisės šaltiniai:. Kanonų teisės sietinumas su romėnų teise. Graciano dekretas. Popiežių revoliucija. Struktūriniai kanonų teisės sistemos elementai. Santuokos kanonų teisė. Paveldėjimo kanonų teisė. Nuosavybės kanonų teisė. Sutarčių kanonų teisė. Baudžiamoji kanonų teisė. Sisteminis kanonų teisės pobūdis. Išvados. Kanonų teisei tenka išskirtinė vieta, kuriantis Europos teisinei kultūrai. Ji sugebėjo įsiskverbti į germanų teisynus, į Karolingų, vėliau – Šventosios Romos imperijos įstatymus. Kanonų teisės reikšmę Vakarų Europos visuomenei lėmė pirmiausia tai, kad ši teisės sistema čia susiformavo ir buvo paskleista įtakingos ir politiniu požiūriu galingos Romos katalikų bažnyčios. Labai svarbu, kad kanonų teisė išsiskyrė eksteritorialumu, t.y. - ji buvo vienintelė teisės sistema, jungianti lokalias skirtingų Europos šalių teisės sistemas, jos normos galiojo visose katalikybę priėmusiose šalyse. Kanonų teisė taip pat išsiskyrė universalumu, nes ji labai greitai peržengė bažnyčios vidaus teisės ribas ir ėmė reguliuoti platų visuomeninių santykių, kylančių ne tik dvasiniame, bet ir pasaulietiniame gyvenime, kompleksą. Todėl kiekvienas krikščioniškojo Vakarų pasaulio žmogus savo gyvenimą tvarkė ne tik derindamasis prie kurios nors pasaulietinės teisės sistemos, bet ir paklusdamas kanonų teisei. Kanonų teisė – pirmoji moderni Vakarų teisės sistema, kurios disciplina buvo dėstoma universitetuose, greta romėnų teisės, o kartais ir be jos.
Vardas: Lauryna
Darbo pavadinimas: Kanonų teisės sisteminimas viduramžiais
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 6 [?]
Referato dalykas: Teisės referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 14 kB
Bylos pavadinimas: kanonu_teises_sisteminimas.zip
kanonu_teises_sisteminimas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: kanonu teises reiksme, etine kultura, kanonų teisė, romenu paveldėjimo teise, romėnų teisės, kanonu teise išvados, kanonu teise.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557