top


Konspektai.com > Teisė > Dvorkinas ir hartas: teisė kaip vertybė
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Dvorkinas ir hartas: teisė kaip vertybė. Esė

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
(Teisė. Esė, 5 puslapiai, 23kB)
Darbe esantys žodžiai: Šioje esė nagrinėjama tema arba keliamas pagrindinis klausimas – ar teisė yra vertybė savaime?. Potemė – siekiama atsakyti į klausimą ar Lietuvoje teisė ir jos sistema yra vertybė?. Esė keliama pagrindinė tezė – nuo teisės suvokimo priklauso ir jos vertinimas moralumo ir visuomeninio reikšmingumo kontekste . Šiame darbe analizuojamas ne tiek teisės vaidmuo reguliuojant socialinius santykius, kiek pats teisės suvokimas, kuris atsisipindi moralumo ir visuomeninio reikšmingumo kontekste. Atsakinėjant į klausimą, ar teisė yra vertybė, buvo remtasi ne tik klasikais pripažįstamų teisės teoretikų (R. Dworkino, H. L. A. Harto) darbais, bet ir monografinio pobūdžio straipsniais (daugiausia socialinių mokslų daktarės R. Bakševičienės) bei normine literatūra. Šiuo darbu bandoma pažvelgti į teisės kaip vertybės sampratą, atsižvelgiant į besikeičiančias gyvenimo aplinkybes ir apeliuojant į visuomenės moralės principus.
Vardas: bagne
Darbo pavadinimas: Dvorkinas ir hartas: teisė kaip vertybė
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Esė
Puslapių skaičius: 5 [?]
Esės dalykas: Teisės esė
Parsisiųsta: 3 kartus.
Archyvo dydis: 23 kB
Bylos pavadinimas: dworkinas_ir_hartas_teise.zip
dworkinas_ir_hartas_teise.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: teisė moralė, teises morales, gyvenimo ese, vertybė, hartas teise, teisės esė, teise kaip vertybe, teise kaip vertybe, vertybes samprata, gyvenimo vertybes.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557