top


Konspektai.com > Sociologija > Sociologijos samprata
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Sociologijos samprata. Kursinis

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30
(Sociologija. Kursinis, 30 puslapių, 57kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Socializacijos samprata ir tipai. Biologinis ir kultūrinis socializacijos. Kontekstai. Asmenybės tapsmo teorijų apžvalga. Pagrindiniai socializacijos institutai. Šeima. Bendraamžiai. Mokykla. Darbovietė. Informavimo priemonės. Socilaizacijos rizikos veiksniai. Žiniasklaida. Deviantinis elgesys ir nepilnamečių nusikalstamumas. Šeimos netekęs vaikas kaip rizikos veiksnys. Išvados. Literatūros šaltiniai. Žmogus yra sociali būtybė, todėl labai svarbus procesas jo egzistencijoje yra socializacija. Tam, kad šis procesas vyktų, žmogus turi augti visuomenėje, nes tik supamas kitų jis gali vystytis ir apskritai pažinti pasaulį kaip žmogus, o ne tiesiog gyvūnas. Pirmiausia būtų tikslinga tiksliai nustatyti sąvokas. Sąvoką „žmogus” tikslinga vartoti tuomet, kai asmuo gali būti priskiriamas žmonių grupei (homo sapiens) ir turi visas jai būdingas savybes. Kai kalbama ne apie visą žmoniją, o apie konkretų žmogų, tada vartojama sąvoka „individas”. Ji skiriasi nuo sąvokos „individualybė”, kaip konkrečios asmenybės savitumo, nepakartojamumo ir netgi unikalumo išraiškos. Socializacija – tai procesas, vykstantis visą žmogaus gyvenimą. Jo metu individas perima žinias, nuostatas, požiūrius, vertybes, elgesį ir kitus komponentus, kurie būtini efektyviam dalyvavimui visuomenės gyvenime. Asmenybe negimstama, o tampama. Tik ką atėjęs į pasaulį kūdikis yra žmogus, bet ne asmenybė, nors jame jau užprogramuota reali galimybė tapti asmenybe ateityje. Taigi ne kiekvienas žmogus - asmenybė. Tačiau, antra vertus, bet kuris žmogus (ne tik genialus, talentingas ar itin socialiai ryškus), atspindintis svarbiausius savo visuomenės socialinius ir kultūrinius bruožus bei aktyviai veikiantis joje kaip subjektas, gali būti vertinamas kaip asmenybė.
Vardas: Marina
Darbo pavadinimas: Sociologijos samprata
Kategorija: Sociologija
Darbo tipas: Kursinis
Puslapių skaičius: 30 [?]
Kursinio dalykas: Sociologijos kursinis
Parsisiųsta: 3 kartus.
Archyvo dydis: 57 kB
Bylos pavadinimas: sociologijos_samprata.zip
sociologijos_samprata.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: nepilnamečių socializacijos rizikos veiksniai, nepilnamečių nusikalstamumas, antinis, socializacija, asmenybe grupe, asmenybės tipai, socializacijos rizikos veiksniai.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557