top


Konspektai.com > Teisė > ES institucijos: Komisijos vaidmuo ir veikla
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

ES institucijos: Komisijos vaidmuo ir veikla. Referatas

(Teisė. Referatas, 15 puslapių, 38kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Europos komisija ir jos funkcijos. Europos komisijos funkcijos ir įgaliojimai. Europos komisijos sudėtis. Komisijos pirmininkas. Komisijos formavimas. Komisijos posėdžių rengimas. Lietuva ir europos komisija. Komisijos veikla lietuvoje. Išvados. Literatūros sąrašas. 1 lentelė Europos Komisijos pirmininkai. Europos Sąjunga – tai Europos valstybių asociacija siekianti platesnės ir gilesnės ekonominės bei politinės joje dalyvaujančių šalių integracijos. Pagrindinis Europos Sąjungos tikslas yra sukurti kuo "glaudesnę Europos tautų sąjungą, kurioje sprendimai yra priimami kuo arčiau piliečio" (Europos Sąjungos sutartis). Kiti svarbūs jos tikslai yra: 1. skatinti subalansuotą ekonominę ir socialinę pažangą, sukuriant teritoriją be vidinių sienų, stiprinant socialinę ir ekonominę sanglaudą, įsteigiant ekonominę ir valiutų sąjungą su vieninga valiuta; 2. ginti jos interesus tarptautinėje arenoje, ypač įgyvendinant bendrą užsienio ir saugumo politiką, įskaitant bendros gynybos politikos plėtojimą, vedantį į bendrą gynybą; 3. stiprinti jos valstybių narių piliečių teisių ir interesų apsaugą, įvedant ES pilietybę; plėtoti glaudų bendradarbiavimą teisėsaugos ir vidaus reikalų srityse. Suvienytos Europos fenomenas nėra vienareikšmis. Jis formavosi daugelį metų ir buvo veikiamas įvairiausių veiksnių. Kuriant Europos Sąjungą buvo įsteigtos ir Europos Sąjungos institucijos: ES Taryba, ES Parlamentas, ES Komisija ir Teisingumo teismas. Šios institucijos ir tapo pagrindinėmis ES tikslų įgyvendinimo priemonėmis. Darbo tikslas: išanalizuoti Europos Komisijos struktūrą ir jos veiklą. Darbo uždaviniai: 1. aptarti Komisijos sampratą ir jos funkcijas; 2. išnagrinėti Komisijos sudėtį; 3. aptarti Europos komisijos veiklą Lietuvoje.
Vardas: vitalija
Darbo pavadinimas: ES institucijos: Komisijos vaidmuo ir veikla
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 15 [?]
Referato dalykas: Teisės referatas
Parsisiųsta: 2 kartus.
Archyvo dydis: 38 kB
Bylos pavadinimas: es_institucijs_komisijos.zip
es_institucijs_komisijos.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: europos taryba, darbo teisės samprata, socialinė politika, teise gynyba, darbo teises uzdaviniai, kono menas, europos sajungos teise, europos sajungos politika, Europos parlamentas, es institucijos referatas, europos sąjunga.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557