top


Konspektai.com > Geografija > Bioprodukcinis ūkis
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Bioprodukcinis ūkis. Referatas

(Geografija. Referatas, 8 puslapiai, 25kB)
Darbe esantys žodžiai: Bioprodukcinio ūkio svarba bei sturktūra. Svarbiausios šiltųjų kraštų kultūros. Javų ūkis. Gyvulininkystė – pieno ir mėsos ūkio pagrindas. V. Žvejyba ir akvakultūra. Vi. Miškai – pasaulio turtas. Vii. Badas – žmonijos problema. Biorprodukcinio ūkio svarba bei struktūra. Svarbiausios šiltųjų kraštų kultūros. Javų ūkis. Gyvulininkystė – pieno ir mėsos ūkio pagrindas. Žvejyba ir akvakultūra. Miškai – pasaulio turtas. Badas – žmonijos problema. Bioprodukcinis ūkis yra pasaulio ūkio materialinių vertybių gamybos šaka . Jį sudaro žemės ūkis, miškų ūkis, žvejyba ir žuvivaisa. Sunku šiandien surasti šalį,kurioje žmonės nesiverstų kuria nors iš šių šakų. Bioprodukcinis ūkis tiekia maistą, drabužius, neretai būstą, šilumą ir pan. Šis ūkis glaudžiai susijęs su gamta. Nors mokslo ir technikos pažanga sumažino bioprodukcinio ūkio priklausomybę nuo gamtos išteklių ir gamtos sąlygų, išliko būdingų ūkininkavimo ypatybių ir suniai sutvarkommų problemų . Žemės ūkis įvairiuose klimato juostose Arktinėj klimato juostoj, kur beveik ištisus metus vyrauja neigiama temperatūra, verstis žemės ūkiu neįmanoma. Be to, šioje klimato juostoje gyvena labai mažai žmonių. Šiaurės pusrutulio arktinių platumų gyventojai, susitelkę arčiau jūros, verčiasi žvejyba. Subarktinėj klimato juostoj vietiniai gano ir augina šiaurės elnius. Vidurinėse platumose yra didžiausi žemės ūkio naudmenų plotai. Apie 500mln. Ha - ariama žemė ir apie 700mln. Ha – pievos ir ganyklos. Spygliuočių miškų juostose dirvožemis nėra labai derlingas, todėl žemdirbystėj tinkamos žemės čia nedaug. Plačialapių miškų ir stepių juostos žemė derlinga,todėl miškai beveik iškirsti, o stepės išartos. Nors didžiausi žemės ūkio naudmenų plotai yra vidurinėse platumose, tačiau čia nuimamas tik vienas derlius per metus.
Vardas: Justas
Darbo pavadinimas: Bioprodukcinis ūkis
Kategorija: Geografija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 8 [?]
Referato dalykas: Geografijos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 25 kB
Bylos pavadinimas: bioprodukcinis_ukis.zip
bioprodukcinis_ukis.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

10
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: emes ukis, dirvozemis, zemes ukio šaka, gyvulininkyste, geografija bioprodukcinis ukis, stepes, gyvulininkystė.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557