top


Konspektai.com > Teisė > Draudimo sutartis
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Draudimo sutartis. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
(Teisė. Referatas, 13 puslapių, 23kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Turto draudimo sutarties samprata. Turto draudimo sutarties turinys. Esminės turto draudimo sutarties sąlygos. Įprastinės ir atsitiktinės turto draudimo sutarties sąlygos. Turto draudimo sutarties sudarymas ir pasibaigimas. Išvados. Naudota literatūra ir šaltiniai. Šis darbas skiriamas turto draudimo sutarčiai kaip draudimo sutarties atmainai, turto draudimo sutarties sampratos, turinio, sudarymo ir pasibaigimo problemoms apibūdinti. Turto draudimo sutartis – dvišalė sutartis, kuria draudėjas įsipareigoja mokėti draudimo įmokas , o draudimo įmonė įsipareigoja suteikti draudiminę apsaugą. Nuo pat jos sudarymo momento sukurianti teises ir pareigas tiek draudėjui, tiek draudimo įmonei. Iki šių dienų Lietuvos teisės mokslas neskiria pakankamo dėmesio draudimo teisiniams santykiams. Veikalų, liečiančių draudimo teisę mažai. Gal pamirštama, jog draudimas yra ne tik ekonominė kategorija. Juk draudimo teisiniai santykiai yra civilinės teisės dalykas, ir tik teorinio pagrindo buvimas gali užtikrinti tobulesnę įstatymų leidybą ir tuo pačiu palankesnes sąlygas tolesniam draudimo teisinių santykių vystymuisi. Lietuvos Respublikos įstatymuose, kurie liečia draudimo teisinius santykius ypač blogai suformuotos teisinės normos, kurios reglamentuoja draudiko teises ir pareigas. Mažai dėmesio skirta draudiko turtiniams interesams, kylantiems iš turto draudimo sutarties. Ir tai ne tik mano nuomone. Klausimus susijusius su šios problemos sprendimu aiškina tokie autoriai kaip: Čepinskis J., Stankevičius R., Šernius D., Bakanas A., Bartkus G., Dominas G., Šukys R., Vileita A. (Lietuvos Respublikos civilinio kodekso komentaras. Vilnius 2003); Mikelėnas V., Raslanas S. (Nekilnojamojo turto agentai. Vilnius 2000). Taip pat yra ir teismų nutarimų, apžvalgų bei konsultacijų liečiančių mano darbe iškeltus klausimus ištirti esminiuose turto draudimo sutarties dalykuose. Tam aš pasirinkau šiuos klausimus: turto draudimo sutarties samprata; turto draudimo sutarties turinys; turto draudimo sutarties sudarymas ir pasibaigimas.
Vardas: ziebe
Darbo pavadinimas: Draudimo sutartis
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 13 [?]
Referato dalykas: Teisės referatas
Parsisiųsta: 1 kartą.
Archyvo dydis: 23 kB
Bylos pavadinimas: draudimo_sutartis.zip
draudimo_sutartis.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: civiline sauga samprata, rtk, turto draudimas, draudimo mon, teisiniai santykiai, civilines teises normos, draudimo sutartis, lietuvos rinka, draudimo sutarties teises ivadas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557