top


Konspektai.com > Fizika > Atsinaujinanti energetika, jos metodai, efektyvumas ir panaudojimas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Atsinaujinanti energetika, jos metodai, efektyvumas ir panaudojimas. Referatas

(Fizika. Referatas, 9 puslapiai, 18kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Saulės energija. Saulės energijos potencialas lietuvoje. Saulės elementai. Saulės kolektoriai. Vėjo energija. Vėjo turbinos. Hidroelektrinės. Geoterminė energija. Išvados. Literatūros sąrašas. Įvadas Atsinaujinančioji energija yra tiesiogiai susijusi su tvarios plėtros strategija. Ji padidina enrigijos tiekimo saugumą, pasižymi švariomis technologijomis, kurias galima pritaikyti ir lokaliai, padidina pramonės konkurencingumą, leidžia elektrikuoti atitolusias teritorijas. Atsinaujinančios energijos potencialas žmonijos suvartojamos energijos atžvilgiu yra neišsenkamas. Šio referato tikslas yra supažindinti su pačiais atsinaujinančios energijos šaltiniais, jų panaudojimo būdais ir efektyvumu. Visi svarbiausi procesai Žemės paviršiuje – klimatas, gyvybė, augalija –egzistuoja tik Saulės energijos dėka. Ji taip pat yra visų kitų atsinaujinančių energijos šaltinių pirminis energijos šaltinis. Tik geometrinė energija yra nepriklausoma nuo Saulės energijos. Sulė yra didžiausias objektas Saulės sistemoje. Ji nėra kietasis kūnas kaip Žemė. Ji yra nevianlytės plazmos rutulys. Saulės energijos šaltinis – tai termobranduolinės sintezės reakcija, vykstanti jos centre dėl čia susidariusių slėgio ir temperatūros ekstremalių sąlygų. Vidinėje Saulės rutulio dalyje energija sklinda radiacijos būdu ir aukštesniuosiose sluoksniuose nenutrūkstamai absorbuojama ir išspinduliuojama, tik jau žemesnės temperatūros ir atitinkamai ilgesnių bangų diapazone. Dėl išspinduliuojamos energijos Saulė iki mūsų dienų jau yra netekusi apie 520*1024 kg masės (87 kartus daugiau nei Žemės masė). Saulės, kaip žvaigždės, egzistavimo trukmė priklausys nuo to, per kurį laiką joje esantis vandenilis bus paverstas į helį. Skaičiuojama, kad visas procesas turėtų trukti 11 milijardų metų, o šiuo metu jis yra jau įpusėjęs. Žemės paviršių pasiekusio Saulės spinduliavimo spektrinė charesteristika gerokai skiriasi dydžiu ir kreivės forma. Šie skirtumai – tai kiekybinio, ir kokybinio procesų, vykstančių atmosferoje, įvertinimo išraiška.
Vardas: Jonas
Darbo pavadinimas: Atsinaujinanti energetika, jos metodai, efektyvumas ir panaudojimas
Kategorija: Fizika
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 9 [?]
Referato dalykas: Fizikos referatas
Parsisiųsta: 2 kartus.
Archyvo dydis: 18 kB
Bylos pavadinimas: atsinaujinanti_energetika.zip
atsinaujinanti_energetika.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: Saules energija, saules energija, energijos šaltiniai, vėjo, geoterminė energija, vandenilis, vejo elektrines, hidro energija, literatūros, hidro, vejo energija, atsinaujinanti energetika jo metodai efektyvumas panaudojimas, saules elementai.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557