top


Konspektai.com > Etika > Verslo etika
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Verslo etika. Špera

1
1
2
2
(Etika. Špera, 1 puslapis, 23kB)
Darbe esantys žodžiai: Verslo etikos apibrėžimas-Mokslinio pažinimo sritis ir taikomoji disciplina, nagrinėjanti moralinių principų ir standartų, darančių įtaką elgsenai verslo pasaulyje, taikymą konkrečiose situacijose. Etika – tai mokslas, tiriantis moralę.Tai filosofijos mokslo šaka, nagrinėjanti žmogaus moralines savybes ir vertinanti žmogiškuosius poelgius. Profesinė (funkcionaliai diferencijuota, vaidmeninė) etika išreiškia tam tikrą konkretų elgesio normų rinkinį ar elgesio kodeksą, kuriuo turi vadovautis tam tikro profesinio vaidmens atlikėjas, priimdamas sprendimus. Visos etikos teorijos: Religinės etikos nuostatomis. Jo pagrinde glūdi orientacija į absoliučias moralines vertybes, kurių ištakų dera ieškoti judaizmo ir krikščionybės tradicijoje. Pradininkas Aristotelis. Utilitarizmo teorija. Utilitarizmas (lot. utilitaris – nauda) kaip etinė teorija sietina su XIX a. anglų filosofų J. Bentham (1748-1832) ir J.St. Mill (1806-1873) vardais. Bendriausia prasme utilitarizmo etika, tirdama, kaip žmogus turi pasielgti, formuluoja tokį moralaus elgesio kriterijų: poelgis (veiksmas) laikomas geru, jeigu iš jo turi naudos kuo didesnis žmonių skaičius. Bet kuris veiksmas yra teisėtas etiniu požiūriu tik tuo atveju, jeigu suminis šio veiksmo naudingumo efektas viršija suminį bet kurio kito veiksmo, kuris gali būti atliktas vietoje pirmojo, naudingumo efektą.
Vardas: Akvilė
Darbo pavadinimas: Verslo etika
Kategorija: Etika
Darbo tipas: Špera
Puslapių skaičius: 1 [?]
Šperos dalykas: Etikos špera
Parsisiųsta: 1 kartą.
Archyvo dydis: 23 kB
Bylos pavadinimas: verslo_etika.zip
verslo_etika.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: verslo etika teise, utilitarizmas, moralinės vertybės, profesine etika, kas yra verslo etikos pradininkai, verslo etika, verslo etikos pradininkais yra laikomi, verslo etikos pradininkai.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557