top


Konspektai.com > Psichologija > Bendravimo samprata
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Bendravimo samprata. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
(Psichologija. Referatas, 11 puslapių, 65kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Bendravimo samprata. Poreikis bendrauti. Pagrindiniai bendravimo poreikiai. Bendravimo procesas. Bendravimo proceso tipai ir jų modeliai. Sėkmingo bendravimo ir bendradarbiavimo samprata. Pagrindiniai sėkmingo bendravimo įgūdžiai ir įpročiai. Išvados. Literatūros sąrašas. Kiekvieną dieną nuo ryto iki vakaro mes bendraujame, t.y kalbamės, dalinamės patirtimi, diskutuojame, pasakojame istorijas, patariame ar net apkalbame. Mūsų bendravimas vyksta įvairioje aplinkoje ir su įvairiais žmonėmis: namuose su šeimos nariais, mokykloje su mokytojais, draugais, darbe – vadovais bei bendradarbiais. Anot, Gintauto Vaišvilo (straipsnyje „Pamatyk, ką aš sakau“ iš www.psichologijaTau.lt (‎6)), talentas bendrauti iš esmės grindžiamas dviem žmogaus savybėmis: mokėjimu reikšti mintis ir mokėjimu klausytis (t. y. suprasti, kas sakoma). Ši tema pasirinkta todėl, kad bendravimas yra svarbus ir aktualus mūsų gyvenime. Mes kiekvieną dieną komunikuojame su įvairiais žmonėmis, keičiamės nuomonėmis ir požiūriais.. Be bendravimo neįmanomas joks profesinis pasirengimas ir tobulėjimas, negalima jokia kuriamoji veikla. Taip pat šia tema norima susipažinti su pagrindiniais bendravimo aspektais, sėkmingo bendravimo sąveika ir ją pritaikyti ateities profesijoje (administratoriaus darbe). Tema aktuali tuo, kad bendravimas atsirado kartu su žmonija, tačiau ir tiek laiko dar neužteko, kad puikiai įvaldytume šį meną. Mūsų bendravimas yra kupinas džiaugsmų, staigmenų, prieštaravimų, nesusipratimų ir konfliktų. Todėl gebėjimą efektyviai bendrauti galime priskirti prie reikšmingiausių žmogaus savybių, nulemiančių jo sėkmę ir asmeninę laimę (V. Baršauskienės ir J. Almonaitienės, 2010 (‎2)). Taigi, žmogaus gyvenimo ir darbo sėkmė priklauso nuo to, kaip jis bendrauja su aplinkiniais. Darbo tikslai: Aptarti mokslinę literatūrą apie bendravimą, jo poreikius, susipažinti su bendravimo tipais bei modeliais, aptarti sėkmingo bendravimo sampratą ir ją pritaikyti ateities profesijoje (administratoriaus darbe). Darbo uždaviniai: 1. Pateikti bendravimo bei kitas svarbesnes sąvokas; 2. Išsiaiškinti bendravimo poreikį; 3. Susipažinti su svarbiausiais bendravimo įgūdžiais; 4. Susipažinti su sėkmingo bendravimo samprata, sužinoti nuo ko priklauso sėkmingas bendravimas.
Vardas: Deimantė
Darbo pavadinimas: Bendravimo samprata
Kategorija: Psichologija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 11 [?]
Referato dalykas: Psichologijos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 65 kB
Bylos pavadinimas: bendravimo_samprata.zip
bendravimo_samprata.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: darbo laiko, darbo proceso, pagrindiniai, seimos psichologija, ateities auto, dvi seimos, poreikiu, šeimos samprata, bendravimo psichologija, bendravimo samprata, bendravimo procesas, bendravimo igudžiai, bendravimo įgūdžiai.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557