top


Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Klausymasis. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
(Psichologija. Referatas, 12 puslapių, 65kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Klausymosi aspektai. Kodėl mes nesiklausome? Vidinės nesiklausymo priežastys. Išorinės nesiklausymo priežastys. Klausymosi stiliai. Kaip reikia klausyti. Efektyvus klausymasis. Klausymosi nauda. Aktyvus klausymasis. Kam reikalingas „aktyvus klausymasis“? Nereflektyvus ir reflektyvus klausymasis. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai. Kiekvieną dieną nuo ryto iki vakaro mes bendraujame, t.y kalbamės, dalinamės patirtimi, diskutuojame, pasakojame istorijas, patariame ar net apkalbame. Mūsų bendravimas vyksta įvairioje aplinkoje ir su įvairiais žmonėmis: namuose su šeimos nariais, mokykloje - mokytojais, draugais, darbe – vadovais bei bendradarbiais. Anot, Gintauto Vaišvilo (straipsnyje „Pamatyk, ką aš sakau“ iš www.psichologijaTau.lt) talentas bendrauti iš esmės grindžiamas dviem žmogaus savybėmis: mokėjimu reikšti mintis ir mokėjimu klausytis (t. y. suprasti, kas sakoma). Taigi, jei žmogus moka tik kalbėti, nemokėdamas išklausyti kito žmogaus nuomonės, požiūrio, toks bendravimas yra neefektyvus. Tačiau jei jis ne tik moka kalbėti, bet ir išklausyti, jis - puikus pašnekovas. Tad, viena bendravimo pusė – efektyvus kalbėjimas, o kita – efektyvus klausymasis. Ši tema pasirinkta todėl, norima daugiau sužinoti apie pagrindines nesiklausymo (vidines ir išorines) priežastis, susipažinti su aktyvaus klausymosi metodais, išmokti kaip reikia klausytis. Tema aktuali tuo, kad klausymasis yra vienas pagrindinių bendravimo aspektų žmogaus gyvenime. Kiekvienas mūsų norime būti išgirstas ir suprastas. Pasak, R. Lekavičienės (2008), nemokėjimas klausyti – viena pagrindinių neefektyvaus bendravimo priežasčių, kuris veda į nesusipratimus, klaidas, problemas. Darbo tikslas: Išsiaiškinti pagrindines su klausymosi susijusias sąvokas, susipažinti su pagrindiniais klausymosi aspektais, aktyvaus klausymosi metodais.
Vardas: Deimantė
Darbo pavadinimas: Klausymasis
Kategorija: Psichologija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 12 [?]
Referato dalykas: Psichologijos referatas
Parsisiųsta: 4 kartus.
Archyvo dydis: 65 kB
Bylos pavadinimas: klausymasis.zip
klausymasis.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: dvi seimos, Klausymasis, klausymasis, literaturos stiliai, neefektyvus bendravimas, efektyvus bendravimas, klausymosi psichologija nesiklausymo priezastys.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557