top


Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Insultas. Konspektas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
(Medicina. Konspektas, 7 puslapiai, 29kB)
Darbe esantys žodžiai: Epidemiologija ir paplitimas. Sąvokos. Rizikos veiksniai. Išeminiai galvos smegenų kraujotakos sutrikimai. Hemoraginiai galvos smegenų kraujotakos sutrikimai. Galvos smegenų kraujotakos sutrikimai. Skiriami du hemoraginio insulto tipai. Bendri insulto simptomai ir požymiai. Komplikacijos. Neurologinės. Ne neurologinės. Diagnostika. Gydymas. Prevencija. Saugios aplinkos palaikymas. Bendravimas. Kvėpavimas. Valgymas ir gėrimas. Šlapinimasis ir tuštinimasis. Asmeninė higiena ir apranga. Judėjimas. Darbas ir žaidimas (užimtumas). Lyties raiška. Mirimas. • Sergamumas galvos smegenų kraujotakos sutrikimais Lietuvoje nuolat didėja (2000 metais šis rodiklis sudarė 436 atvejus 100000 gyventojų, 2003 metais – 489 atvejus 100000 gyventojų, 2004 metais – 498 atvejus 100000 gyventojų); • suaugusių asmenų, sergančių cerebrovaskulinėmis ligomis, skaičius per 2008 metus padidėjo nuo 0,05% (išeminė širdies liga) iki 8% (hipertenzinės ligos). Vilniaus apskrities sergamumo nuo insulto rodikliai 1000 gyventojų: 2005 m. – 66%, 2007 m. – 76%, 2008 m. – 75%. • insultas yra trečia pagrindinė mirties priežastis (po išeminės širdies ligos ir piktybinių navikų) Lietuvoje, o mirtingumas nuo insulto beveik du kartus viršija Europos sąjungos šalių vidurkį (darbingo amžiaus žmonių grupėje iki 65 metų, šis skirtumas siekia 2,4 karto); • insultas yra pagrindinė neįgalumo dėl širdies ir kraujagyslių sistemos ligų priežastis, o 33% ištiktų insulto asmenų tampa neįgaliais; • insultas yra „brangiausia“ iš neurologinių ligų Lietuvoje dėl didelių tiesioginių, netiesioginių ir neapčiuopiamų išlaidų; • pigiausias insulto gydymas yra jo profilaktika: net apie 50% visų insultų būtų galima išvengti vien tik efektyviai gydant arterinę hipertenziją.
Vardas: Asta
Darbo pavadinimas: Insultas
Kategorija: Medicina
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 7 [?]
Konspekto dalykas: Medicinos konspektas
Parsisiųsta: 3 kartus.
Archyvo dydis: 29 kB
Bylos pavadinimas: insultas.zip
insultas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: neurologinės ligos, arterine hipertenzija, išeminė širdies liga, kvepavimas, mirtingumas, žmonių bendravimas, insultas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557