top


Konspektai.com > Vadyba > Planavimas – pagrindinė vadybos funkcija
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Planavimas – pagrindinė vadybos funkcija. Kursinis

(Vadyba. Kursinis, 15 puslapių, 37kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Planavimo esmė ir principai. Planavimo esmė ir principai. Priežastys, dėl kurių planuoti būtina. Planavimo žingsniai. Valdymo lygiai ir planų hierarchija. Planavimo horizontai. Planuojamos veiklos trukmė ir periodiškumas. Planuojamos veiklos trukmė ir periodiškumas. Vienkartiniai planai. Pastovieji planai. Planų pavidalai. Planų pavidalai. Planavimo proceso valdymas. Planavimo barjerai. Planavimo proceso valdymas. Planavimo barjerai. Strateginis planavimas. Strateginis planavimas. Strategijos įgyvendinimo etapai. Kuo strateginiai planai skiriasi nuo operatyvinių planų. Planavimo barjerų peržengimas. Planavimo barjerų peržengimas. Planavimo nepasiekimo priežastys. Darbo laiko planavimas. Darbo laiko planavimas. Išvados. Literatūra. Planavimą galėtume įsivaizduoti kaip garvežį, traukiantį paskui save organizavimo, motyvavimo ir kontrolės traukinį. Planavimą galima įsivaizduoti kaip pagrindinę didingo ąžuolo šaknį, iš kurios auga oganizavimo, vadovavimo ir kontrolės šakos. Taip svarbus planavimas vadovams. Planavimas nėra vienkartinis veiksmas, kurio pradžia ir pabaiga aiški. Tai nenutrūkstamas procesas, atspindintis supančios aplinkos pokyčius bei prisitaikymą prie jų. Planavimas organizacijoje – tai tikslų nustatymas ir priemonių tiems tikslams pasiekti pasirinkimas. Be plano vadovai nežino, kaip efektingai organizuoti žmones ir tvarkyti išteklius. Jie net negali aiškiai įsivaizduoti, ko reikia organizacijai. Be plano jie negali vadovauti su pasitikėjimu ar tikėtis, kad kiti jeis seks. Be plano tiek vadovai, tiek ir jų šalininkai turi labai mažai galimybių pasiekti tikslą ar žinoti, kada ir kur nuklydo nuo kelio. Kontrolė tampa beprasmė. Labai dažnai blogi planai veikia visos organizacijos būklę. Plano reikalingumas padidėja, kai vadovai turi atkreipti dėmesį į aplinkos nepastovumą. Kai tik labai nedideli aplinkos pokyčiai įvyksta ar tikimasi kad įvyks, reikalingas tik minimalus planavimas. Tačiau pastovumas aplinkoje yra didelė prabanga, todėl planavimas tapo būtina organizacijos vadovų veikla. Poreikis planais koordinuoti veiklą didėja, kai aplinka vis labiau kinta. Vadovai, kurie nesugeba sudaryti organizacijos veiklą koordinuojančių planų, padidina visos organizacijos nesėkmės galimybes. Planavimas yra vadybos funkcija, kuri turi būti vykdoma visuose organizacijos lygmenyse. Jos tikslas yra koordinuoti padalinių veiklą organizacijoje ir jos aplinkoje. O strateginis planas yra strategijos pasirinkimas, žemesnės hierarchijos planai (taktiniai ir operatyviniai) yra procesas, kuris įgyvendina pasirinktą strategiją.
Vardas: Inga
Darbo pavadinimas: Planavimas – pagrindinė vadybos funkcija
Kategorija: Vadyba
Darbo tipas: Kursinis
Puslapių skaičius: 15 [?]
Kursinio dalykas: Vadybos kursinis
Parsisiųsta: 3 kartus.
Archyvo dydis: 37 kB
Bylos pavadinimas: planavimas_pagrindine.zip
planavimas_pagrindine.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: organizacijos strategijos lygiai, organizacijos valdymas, darbo laiko planavimas, organizacijos veiklos valdymas, planavimo procesas, strateginis valdymas, organizacijos planavimas, veiklos organizavimo principai, planavimo valdymas, motyvavimo, laiko veiklos planavimas, valdymo lygiai, vadybos esė, vadovų lygiai, vadybos planas, hierarchija valdym, strateginis planavimas, organizacijos veiklos planavimas, planavimo principai, planavimo funkcija, organizacijos strategija veiklos planas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557