top


Konspektai.com > Lietuvių kalba > Antanas škėma Balta drobulė(13-os dalies analizė)
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Antanas škėma Balta drobulė(13-os dalies analizė). Rašinys

1
1
(Lietuvių kalba. Rašinys, 1 puslapis, 5kB)
Darbe esantys žodžiai: Tryliktoji dalis pradedama pokalbiu tarp Garšvos ir Elenos. Ši romano dalis priskiriama pirmajam stilistiniui sluoksniui. Atskleidžiama dabarties tikrovė (pasakotojas A.Garšvą stebi iš šalies). Ištraukos erdvė uždara,veiksmas vyksta A.Garšvos bute. Iš pokalbio suprantama ,kad Elena norėtų išvykti į Vilnių, pakeisti aplinką, (vėl) dirbti. Ji myli Antaną ir nors turi vyrą,žada su juo išsiskirti. Priešingai nei Antanas ji galvoja apie ateitį . Gyvendamas šia diena Antanas kovoja su vienišumo ir meilės, mirties ir amžinybės problemomis. Antanas sutrikęs, kalba trumpais lakoniškais sakiniais: “Tu – – –”, “Ir?”, “Tu jį paliktum?”. Pagrindinis romano herojus trokšta meilės, bijo netekti savo mylimosios “Atleisk. <…> Suprask.”, “Ateik, aš lauksiu.” Ligos ,beprotiškumo ženklai darosi vis ryškesni: paakių raukšlės,nusvirę lūpų kampai, drebantys pirštai. Garšva liečia savo veidą drebančiais pirštais ir jam tarsi baisu pačiam savęs. Garšvai reikia atsisakyti Elenos dėl to, kad jis –beprotis. Be to, jo poetiškai sielai nereikalinga šeimyniška ramybė.
Vardas: Sandra
Darbo pavadinimas: Antanas škėma Balta drobulė(13-os dalies analizė)
Kategorija: Lietuvių kalba
Darbo tipas: Rašinys
Puslapių skaičius: 1 [?]
Rašinio dalykas: Lietuvių kalbos rašinys
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 5 kB
Bylos pavadinimas: antanas_skema_balta.zip
antanas_skema_balta.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: konspektai referatas antanas skema balta drobule os dalies analize, balta drobule dalis, skema balta drobule konspektas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557