top


Konspektai.com > Vadyba > Bibliotekų valdymo problemų analizė
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Bibliotekų valdymo problemų analizė. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
(Vadyba. Referatas, 9 puslapiai, 17kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Bibliotekų valdymo problemos bibliotekoms vadovaujančių institucijų požiūriu. Bibliotekų valdymo problemos bibliotekų vadovų požiūriu. Bibliotekų valdymo problemos eilinių darbuotojų požiūriu. Bibliotekų valdymo problemos bibliotekos paslaugų vartotojų požiūriu. Bibliotekų valdymo problemos bibliotekininkystės ir informacijos mokslų teoretiku požiūriu. Išvados. Literatūra ir šaltiniai. XX a. pabaiga apibūdinama kaip nuolatinių pokyčių visuomenėje ir veržlios informacijos ir komunikacijos technologijų plėtros laikotarpis. Bibliotekoms jis tapo radikalaus paskirties permąstymo, funkcijų atnaujinimo ir savo nišos informacijos visuomenėje nustatymo laikotarpiu. Politines permainas Europoje po Berlyno sienos ir didžiosios Sovietų imperijos žlugimo lydėjo radikalios socialinės, ekonominės ir administracinės reformos, palietusios visas veiklos ir gyvenimo sritis. Ne išimtis buvo ir bibliotekos. Lietuvos kaip ir kitų Vidurio bei Rytų Europos šalių bibliotekininkystė turėjo išgyventi dvigubus pokyčius: viena vertus, viso pasaulio bibliotekininkystėje permainas sąlygojo naujų technologijų invazija, lydima specialistų rengimo ir kvalifikacijos kėlimo sistemos ir turinio reformų, o kita vertus, pasikeitusi šalies politinė, ekonominė, socialinė situacija lėmė nacionalinius Lietuvos bibliotekininkystės keitimosi aspektus. Šio darbo tikslas yra išsiaiškinti aktualiausias bibliotekų valdymo problemas. Bibliotekos valdymas aiškinamas kaip sudėtinė bibliotekų darbo planavimo, organizavimo, administravimo, kontrolės, darbo normavimo procesų visuma, garantuojanti jos normalų funkcionavimą. Lietuvoje dėmesys bibliotekų valdymo problemoms padidėjo 8-ajame dešimtmetyje. Imta nagrinėti ekonominius bibliotekų veiklos aspektus, tobulinti darbo mokslinio organizavimo bibliotekose teoriją. Lietuvos bibliotekų veiklos valstybinio valdymo funkcijas atlieka ir bibliotekų politikos formavimo bei įgyvendinimo klausimus sprendžia Lietuvos Respublikos Kultūros bei Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijos. Viena pagrindinių bibliotekų valdymo problemų yra finansavimas. Nepakankama materialinė bazė neleidžia taip greitai, kaip būtų galima, atlikti daug darbų. Lėšų stinga bibliotekų įrangai, fondų komplektavimui, bibliotekų modernizavimui, taip pat nerimą kelia maži bibliotekininkų atlyginimai. Dar viena problema yra ta, kad ne visos savivaldybės biblioteką mato kaip prioritetinį objektą. Tačiau situacija ima keistis, patvirtinus bibliotekų modernizavimo programą, savivaldybės ėmė teikti prašymus pritarti investiciniams projektams, kuriais numatoma tvarkyti bibliotekas. Svarbu pažymėti, kad savivaldybės ne tik prašo lėšų, bet ir ketina skirti atitinkamą savo biudžeto dalį. Tai iš esmės nauja tendencija, parodanti, kad vietos bendruomenei ir valdžiai biblioteka tampa prioritetu.
Vardas: Lina
Darbo pavadinimas: Bibliotekų valdymo problemų analizė
Kategorija: Vadyba
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 9 [?]
Referato dalykas: Vadybos referatas
Parsisiųsta: 5 kartus.
Archyvo dydis: 17 kB
Bylos pavadinimas: biblioteku_valdymo_problemu_analize.zip
biblioteku_valdymo_problemu_analize.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: administracinė valdymo teorija, reformos, biudzet, politikos mokslo ivadas, darbo vietos, bibliotekos lietuvoje, nacionalin, planavimo valdymas, investic, komunikacijos isvados, gyventi, biblioteka, komunikacijos, bibliotekos, funkcijų, vidurio azija, socialines problemos, politines sistemos, aktualiausios bibliotekų valdymo problemos.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557