top


Konspektai.com > Lietuvių kalba > Kaip rašinio turinys sutapatinamas su analizės dopkumentu
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Kaip rašinio turinys sutapatinamas su analizės dopkumentu. Interpretacija

(Lietuvių kalba. Interpretacija, 11 puslapių, 23kB)
Darbe esantys žodžiai: KAIP RAŠINIO TURINYS SUTAPATINAMAS SU ANALIZĖS DOKUMENTU Problemų sukelia jau pats rašinio apibrėžimas, mat rašinys – „pats bendriausias kuria nors tema mokinių sukurto teksto pavadinimas, kuris mokyklos praktikoje, deja, suprantamas vienareikšmiškai, kaip tam tikras moksleiviškas žanras“ (L.Ruseckienė „Literatūros pedagogikos klausimai“; V., 2004). Ankstesniais metais (iki 1997m.) mokykloj dominavusį rašinį pakeitus interpretacija, pastaroji dar ir dabar kartais suprantama kaip tam tikra rašinio atmaina, nesuvokiant esminių skirtumų tarp rašinio ir interpretacijos. Tokiuose darbuose viena kita analitinė pastaba kaitaliojasi su atpasakojimu ar bendro pobūdžio (paprastai moralinio, emocinio ar idėjinio turinio) atmintinai iškaltomis frazėmis. Interpretacijos ir rašinio esmės atskyrimą sunkina tam tikras pataikavimas nenorintiems naujovių priimti mokytojams ir vadinant interpretaciją rašiniu pagal tekstą – toks apibrėžimas yra tik klaidinantis... Juk rašinyje kūrinys – ne pagrindinis analizės objektas, o tik atspirtis mokinio pamąstymams apie save, savo gyvenimą, savo patirtį, savo suvokimą, savo įspūdžius. Rašinio patirtis interpretacijoje galėtų praversti tik dviem atvejais – (1) siejant kūrinio mintis, idėjas (paprastai tai daroma interpretacijos pabaigoje) su asmenine patirtimi, bendražmogiškuoju turiniu, kaip kad yra akcentavęs Thomas Stearns Eliotas, ir (2) kitu atveju – kai mokinys aptaria temos kontekstus, t.y. kas, kada ir kodėl ta tema dar rašė. Žiūrėkime pavyzdžius: (1) V.Mykolaitis – Putinas. „Altorių šešėly“ (ištrauka)
Vardas: Irmanta
Darbo pavadinimas: Kaip rašinio turinys sutapatinamas su analizės dopkumentu
Kategorija: Lietuvių kalba
Darbo tipas: Interpretacija
Puslapių skaičius: 11 [?]
Interpretacijos dalykas: Lietuvių kalbos interpretacija
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 23 kB
Bylos pavadinimas: kaip_rasinio_turinys.zip
kaip_rasinio_turinys.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: altori ely, putinas altorių sesely, esė apie gyvenimą, putinas altoriu sesely, altoriu sesely kurinio analize, altorių šešėly, altoriu sesely, rasinys apie save, dokumentu analize, ese.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557