top


Konspektai.com > Psichologija > Konfliktai ir jo etapai
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Konfliktai ir jo etapai. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
(Psichologija. Referatas, 16 puslapių, 22kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Konfliktų samprata, jų klasifikacija, rūšys ir etapai. Konfliktų priežastys. Konfliktų dinamika. Konfliktų pasekmės. Konfliktų sprendimo būdai. Konfliktinės situacijos analizė. Išvados. Literatūra. Taip jau susiformavo mūsų visuomenėje, kad konfliktas laikomas blogiu, santykių, bendravimo ir bendradarbiavimo nesėkme. Bet iš tikrųjų konfliktas nėra nei geras, nei blogas. Svarbiausia yra jo sprendimo būdas. Mūsų gyvenime konfliktai sutinkami labai dažnai, kadangi gyvename civilizuotame pasaulyje ir mūsų kiekvienas žingsnis vienaip ar kitaip ir susietas su kitais žmonėmis, su skirtingomis socialinėmis grupėmis, su įvairiais kolektyvais. O kiekvieno žmogaus išskirtinumas, individualumas ir skirtybės nuo kitų žmonių yra žinomi kiekvienam. Konfliktas būna ne tik išorinis, bet ir vidinis, konfliktas pats su savimi. Gana dažnai konfliktas yra slepiamas ir dėl skirtingų priežasčių: konfrontacijos baimės, vengimo pripažinti konfliktą ir kt. Konfliktas atpažįstamas iš pasikeitusio bendravimo, atvirumo stokos, žodžių, teikiamos informacijos (pasitikėjimas) atrankos. Bendravimo dalyviai pradeda pastebėti, kad skiriasi jų interesai ir vertybės, o tai sukelia įtampą ir susierzinimą. Interesų skirtingumas imamas suvokti kaip savųjų interesų pažeidimas ar ignoravimas. Konflikto eigoje jo dalyviai taip pat gali siekti skirtingų tikslų, kurie dažnai yra suvokiami kaip „pergalės“ pasiekimas. Tarpasmeninių konfliktų metu žmogus gali išgyventi ir savo vidinį, motyvų konfliktą, tenka spręsti problemą, kaip apginti savąją Ego, nepasiduoti gniuždančiai aplinkai, likti ištikimu sau ir išlaikyti gerus santykius su aplinkiniais. Vienus konfliktas patraukia, kitus atstumia, baido. Požiūris, o taip pat ir sprendimo būdai, kurie ir svarbiausi konflikto procese, priklauso nuo žmogaus būdo ir jo vertybinių orientacijų. Ir vis gi svarbiausias dalykas yra, kad visus konfliktus reikia racionaliai ir objektyviai spręsti, be to su vienoda nuostata abiems konfliktuojančioms pusėms. Konflikto ignoravimas ir net kompromiso pritaikymas nėra konflikto sprendimas. Kiekvienas gali bent iš dalies likti nepatenkintas, ir pasitaikius progai atnaujinti seną konfliktą. Tai gi jau tik iš to galima suprasti, koks įvairiapusiškas yra konfliktas, kiek jis turi daug savyje skirtingų komponentų ir gali būti suvokiamas iš skirtingų pozicijų. Be to kiek daug reiškia dažnai ne laiku ir ne vietoje pernelyg pasireiškiantis žmogaus egocentriškumas, kuris kartu su emocijomis užtemdamas žmogaus protą, sugadina partnerių bendravimą, sukelia nereikalingus konfliktus.
Vardas: Diana
Darbo pavadinimas: Konfliktai ir jo etapai
Kategorija: Psichologija
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 16 [?]
Referato dalykas: Psichologijos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 22 kB
Bylos pavadinimas: konfliktai_ir_jo_etapai.zip
konfliktai_ir_jo_etapai.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: konfliktų priežastys ir jų sprendimo būdai, situacijos analize, buti savimi, konfliktas konfliktai.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557