top


Konspektai.com > Medicina > DARBO HIGIENA IR TYRIMAI
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

DARBO HIGIENA IR TYRIMAI. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
(Medicina. Referatas, 18 puslapių, 20kB)
Darbe esantys žodžiai: Darbo higiena yra mokslinė ir praktinė medicinos šaka, tirianti darbo sąlygų ir gamybos proceso įtaką dirbančiojo sveikatai ir darbingumui, nustatanti prifilaktikos priemones, kuriomis siekiama sudaryti sveikas ir saugias darbo sąlygas. Darbo higienos pagrindiniai uždaviniai: - Moksliškai pagrįsti ir parengti darbo higienos įstatymus, kuriais remiantis yra reglamentuojama darbo sąlygos, jų apsauga ir dirbačiųjų sveikata. - Laiku išvengti profesinių sveikatos pažeidimų, nustatant kenksmingų darbo aplinkos veiksnių higieninius normatyvus. - Įvertinti bendrų ir asmeninių darbo saugos priemonių ir kenksmingų darbo aplinkos veiksnių tinkamumą ir veiksmingumą. - Rūpintis dirbančiųjų sveikata, sudarant optimalias darbo ir gamybinės buities sąlygas. Žmonių resursai ir jų gamybinis aktyvumas yra šalies vystimosi varomoji jėga. Sveiki specialistai ir kvalifikuoti darbuotojai turi didesnę galimybę kurti gerovę, būtiną prielaidą visuomenės sveikatai. Ligoti, su negalia darbuotojai sukelia socialines problemas ne tik savo šeimai, bet ir turi įtakos ekonominiai šalies gerovei, nes dėl nedarbingumo nėra sukuriama nacionalinio produkto dalis. Kasmet įvairiose šalyse įvyksta 200 000 mirčių, susijusių su profesine veikla, ir milijonai žmonių suserga profesine liga, kilusia dėl toksinių cheminių medžiagų, biologinių agentų, biocheminių ar fizikinių veiksnių poveikio. Todėl dirbančiųjų aplinkos sveikatai turi būti skiriamas reikiamas dėmesys, kad nenukentėtų produktyvumas, nebūtų pažeista socialinė lygybė ir būtų užtikrintas darbuotojo saugumas. Todėl šio darbo tikslai yra: - paaiškinti galimų žalingų aplinkos veiksnių poveikį žmogui; - apžvelgti galimų aplinkos veiksnių sukeliamo poveikio profilaktiką. Uždaviniai: - apibūdinti darbo aplinkos veiksnių įtaką žmogaus sveikatai.
Vardas: Miglė
Darbo pavadinimas: DARBO HIGIENA IR TYRIMAI
Kategorija: Medicina
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 18 [?]
Referato dalykas: Medicinos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 20 kB
Bylos pavadinimas: darbo_higiena.zip
darbo_higiena.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: darbu saugos tikslai uzdaviniai, tyrimai, aplinkos sauga, darbo salygos, darbo proceso, lygybe, higienos, darbu sauga, zmogaus problema, higiena, zmoniu sauga.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557