top


Konspektai.com > Teisė > Tarptautinės viešosios teisės uždavinys - sprendimas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Tarptautinės viešosios teisės uždavinys - sprendimas. Namų darbas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
(Teisė. Namų darbas, 7 puslapiai, 13kB)
Darbe esantys žodžiai: Valstybės X, kuri yra daugelio universalių tarptautinių konvencijų dalyvė, nacionaliniai teisės aktai draudžia vaikų mokymą namuose ir nustato, jog visi vaikai iki 16 metų amžiaus privalo lankyti mokyklą. Už šių teisės aktų pažeidimą yra numatyta administracinė atsakomybė – bauda (iki 1000 valstybės X piniginių vienetų) bei tėvų valdžios apribojimas – laikinas vaiko atskyrimas nuo tėvų. Ponas A, turintis 3 nepilnamečius vaikus, gyvena valstybėje X. Remdamasis savo religiniais įsitikinimais, jog mokyti savo vaikus yra jo pareiga, ponas A visus tris nepilnamečius (jaunesnius nei 16 m.) vaikus mokė namuose ir visi trys vaikai niekada nelankė mokyklos. Vieną dieną į pono A namus atėjo X valstybės pareigūnai ir prievarta visus pono A vaikus išvežė į mokyklą, o ponui A skyrė 1000 X valstybės pin. vnt. baudą. Ponas B taip pat abu savo nepilnamečius vaikus (jaunesnius nei 16 m.) mokė namuose. Pono B vaikai prieš tris metus lankė valstybinę mokyklą, tačiau pono B nuomone, vaikai per tą laikotarpį, kai lankė valstybinę mokyklą, neįgijo pakankamai įgūdžių ir ponas B buvo nepatenkintas valstybine švietimo sistema. Be to, vaikams irgi nepatiko eiti į mokyklą, mokykloje jie buvo užgauliojami dėl priklausymo tautinei mažumai C. Todėl ponas B nusprendė vaikų nebeleisti į mokyklą ir mokyti juos namuose. Tačiau sužinojęs apie kitiems tėvams, kurie mokė vaikus namuose, skirtas baudas, nusprendė išvykti iš valstybės X. Tiek ponas A, tiek ponas B nepritardami valstybės X švietimo politikai ir bijodami prarasti savo vaikus, t.y. netekti vaikų globos teisių, kartu su vaikais išvyko iš valstybės X ir prašo prieglobsčio valstybėje Y. Valstybė Y yra daugelio universalių tarptautinių konvencijų dalyvė ir ES valstybė narė. Klausimai: 1. Kokius tarptautinius dokumentus ir kitus šaltinius taikysite šiam atvejui spręsti? 2. Kaip reikėtų spręsti pono A atvejį? 3. Kaip reikėtų spręsti pono B atvejį?
Vardas: Simona
Darbo pavadinimas: Tarptautinės viešosios teisės uždavinys - sprendimas
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Namų darbas
Puslapių skaičius: 7 [?]
Namų darbo dalykas: Teisės namų darbas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 13 kB
Bylos pavadinimas: tarptautines_viesosios.zip
tarptautines_viesosios.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: administracine prievarta, Tarptautinė teisė, tarptautine teise uzdavinys, arptautinės viešosios teisės uždavinys, tarptautinės, Tarptaut, tarptautinė, tarptautin, uždavinys.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557