top


Konspektai.com > Ekonomika > BVP rodyklių analizė Lietuvoje ir palyginti su ES (2005-2013)
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

BVP rodyklių analizė Lietuvoje ir palyginti su ES (2005-2013). Referatas

(Ekonomika. Referatas, 8 puslapiai, 90kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas Šalies ekonominiai būklei įvertinti ir ekonominei analizei atlikti yra naudojami makroekonominiai rodikliai. Bendrasis vidaus produktas- yra svarbiausias makroekonominis rodiklis atspindintis valstybės ūkio augimą. Šio rodiklio pagalba vertinamas šalies išsivystymo lygis, vystymosi tempai, atliekama palyginamoji įvairių šalių raidos analizė. Tai yra populiariausias ekonomikos indikatorius svarbus tiek ekonomistams, tiek investuotojams, tiek politikams. Šiame darbe yra pateikta Lietuvos Bendrojo vidaus produkto (BVP) samprata, jo skirstymas, skaičiavimo metodai. Taip pat Lietuvos BVP yra lyginamas su kitų Europos sąjungos šalių BVP pagal perkamosios galios paritetą 2005-2013 metais. Šio darbo tikslas - ištirti Lietuvos BVP lygį kitų ES šalių kontekste. BVP samprata Bendrasis vidaus produktas (BVP) (angl. Gross Domestic Product – GDP) yra vienas iš pagrindinių rodiklių, rodančių šalies ekonomikos išsivystymo lygį. Bendrasis vidaus produktas yra apibrėžiamas kaip galutinė prekių ir paslaugų sukurtų šalyje rinkos vertė per tam tikrą laiko tarpą. Šis rodiklis yra naudojamas siekiant įvertinti visą šalyje pagamintą produkciją ir paslaugas nepriklausomai nuo gamybos veiksnių nuosavybės. BVP parodo šalies ekonomikos pajagumą kitų valstybių tarpe. Šis rodiklis parodo ekonomikos plėtrą ar nuosmūkį.
Vardas: Tomas
Darbo pavadinimas: BVP rodyklių analizė Lietuvoje ir palyginti su ES (2005-2013)
Kategorija: Ekonomika
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 8 [?]
Referato dalykas: Ekonomikos referatas
Parsisiųsta: 4 kartus.
Archyvo dydis: 90 kB
Bylos pavadinimas: bvp_rodykliu_analize.zip
bvp_rodykliu_analize.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: produkto analize, lygių, lietuvos bendrasis vidaus produktas, lyginamoji politika, bvp analize.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557