top


Konspektai.com > Kita > Sandėliavimo funkcijos
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Sandėliavimo funkcijos. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
(Kita. Referatas, 12 puslapių, 36kB)
Darbe esantys žodžiai: Sandėliavimo funkcijos Sandėliavimas yra viena iš logistikos sistemos sudėtinių dalių. Žaliavos, komplektuojamosios dalys, gatava produkcija yra saugoma įvairiose grandinės gavyba-gamyba-vartotojas vietose. Sandėliavimo funkcija įmonei svarbi ir kaip priemonė klientų aptarnavimui bei pridėtinės vertės konkurentinis instrumentas. Prekių kiekį ir įvairovę, kurią reikia sandėliuoti nustato susidariusi rinkoje paklausa. Tai reiškia, kad įmonė kaupia atsargas, kurios skirstomos į fizinio tiekimo ir fizinio paskirstymo. Abiejų grupių prekės sandėliuojamos dėl tų pačių priežasčių. Beveik visos įmonės kaupia atsargas siekdamos sudaryti optimalias siuntas siekiant atpiginti transportavimą prekės vienetui, t.y. pilnai išnaudoti transporto priemonės įkrovimą, siekiant išvengti gamybos stabdymo, nes daugelio gamybos įmonių veiklos principai yra nestabdyti gamybos dėl žaliavų stokos. Taip pat atsargos kaupiamos dėl ekonomijos (stambių užpirkimų vieneto savikaina mažesnė). Tokias atsargas įmonė saugo praktiškai iki jų sunaudojimo, dėl to reikia paskaičiuoti kiek kainuos saugojimas, ar bendrieji kaštai bus mažesni. Žaliavų sezoniškumas priverčia įmones rūpintis saugyklomis ir sandėliavimu. Sandėliuojant realizuojamos šios pagrindinės funkcijos: • perkėlimas; • saugojimas; • informacijos teikimas arba perdavimas. Perkėlimas gali būti skirstomas į 4 veiklos sritis: • priėmimas; • perdavimas; • užsakymų atranka (komplektavimas); • išsiuntimas. Priėmimas – tai produkcijos iškrovimas iš transporto priemonių, žinių apie atsargas registravimas (pajamavimas), defektų nustatymas, krovinių kiekio patikrinimas pagal važtaraščius ir priėmimo dokumentų įforminimas. Perdavimas – tai produkcijos pristatymas į sandėlius, produktų sujungimas į vieną siuntą ir pateikimas išvežti. Užsakymų atrinkimas (komplektavimas) – tai produkcijos grupavimas į užsakovui reikalingą asortimentą, produkcija pakuojama, siuntos ženklinamos, daromi brūkšniniai kodai.
Vardas: Sandra
Darbo pavadinimas: Sandėliavimo funkcijos
Kategorija: Kita
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 12 [?]
Referato dalykas: Kitos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 36 kB
Bylos pavadinimas: sandeliavimo_funkcijos.zip
sandeliavimo_funkcijos.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: prekiu gamyba, logistikos, kroviniu sandeliavimas, sandelių dokumentacija, sandėliavimas, sandeliavimas, sandeliu funkcijos.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557