top


Konspektai.com > Teisė > Italijos konstitucinė teisė
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Italijos konstitucinė teisė. Konspektas

(Teisė. Konspektas, 6 puslapiai, 24kB)
Darbe esantys žodžiai: Italijos respublikos konstitucijos esminiai bruožai. Konstitucijos socialinės politinės prielaidos, rengimas ir priėmimas. Žogaus teisių ir laisvių reglamentavimas. Parlamentas. Prezidentas. Vyriausybė. Teismai. Pagal ispanijos konstituciją karalius yra neutrali institucija, nepriskiriama jokiai valstybės valdžios šakai. Jis yra tik valstybės vadovas ir vykdo tik tas funkcijas, kurias numato konstitucija. Žmogaus teisių ir laisvių reglamentavimas. Monarchas. Parlamentas. Vyriausybė. Teisminė valdžia. Lenkijos respublikos konstitucionalizmo raida (parlamentinė respublika). Galiojančios konstitucijos ypatumai. Žmogaus teisių ir laisviu reglamentavimas. Parlamentai. Vyriausybė: šveicarijos konstitucionalizmo raida. 1947 m. Įsigaliojo Italijos Pagrindinis įstatymas,neretai vadinamas kaip 1948 m. Konstitucija. Konstitucijos 1 straipsnyje pabrėžiama, kad Italija – demokratinė Respublika.Pagal Konstituciją buvo organizuojami nauji parlamento rinkimai. Senatas buvo renkamas pagal sritis taip, kad vienam senatoriui tektų 200 tūkst. gyventojų arba apygarda. 106 Senato narius skyrė prezidentas. Senatoriais galėjo būti paskirti Steigiamojo susirinkimo deputatai, atitikantys senatoriams keliamus reikalavimus pagal rinkimų įstatymą. Parlamento nariai renkami remiantis visuotine, lygia, tiesiogine rinkimų teise ir slaptu balsavimu. Vienintelis Tautos suvereniteto reiškėjas yra atstovaujamoji institucija – parlamentas. Parlamentas leidžia įstatymus ir kontroliuoja vykdomąją valdžią. Visi piliečiai turi teisę kreiptis į parlamentą su peticijomis reikalaudami priimti atitinkamus įstatymus ir išdėstyti visuomeninius poreikius. Konstitucinėje sistemoje įtvirtinta ir Tautos įstatymų leidimo iniciatyvos teisė. Valstybės valdžios sistema: įstatymų leidimo, vykdomąja ir teismine. Veikia Konstitucinis Teismas, įgyvendinantis įstatymų konstitucinio teisėtumo tikrinimo funkciją. Konstitucijoje nustatytos kiekvienos valstybės valdžios galių ribos ir pagrindinės funkcijos. Italijos. Italijoje pripažįstama tarptautinės teisės normų viršenybė tiek, kiek ji nežeidžia pagrindinių Konstitucijos principų.
Vardas: tomas
Darbo pavadinimas: Italijos konstitucinė teisė
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Konspektas
Puslapių skaičius: 6 [?]
Konspekto dalykas: Teisės konspektas
Parsisiųsta: 1 kartą.
Archyvo dydis: 24 kB
Bylos pavadinimas: italijos_konstitucine_teise.zip
italijos_konstitucine_teise.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: konstitucijos bruozai, Italijos, konstitucine teise, italijos konstitucionalizmo raida, teismine valdzia italijos, teismine valdzia, ispanijos konstitucionalizmo raida, konstitucijos bruožai, konstitucijos funkcijos.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557