top


Konspektai.com > Sauga > Darbų sauga, jos tikslas ir uždaviniai.Darbų saugos tarnybos ir kontrolė. Dokumentacija
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Darbų sauga, jos tikslas ir uždaviniai.Darbų saugos tarnybos ir kontrolė. Dokumentacija. Referatas

(Sauga. Referatas, 16 puslapių, 26kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Darbo saugos tikslas ir uždaviniai. Darbo saugos tarnybos ir kontrolė. Komisijos. Darbuotojų saugos ir sveikatos kontrolė įmonėse ir būklės įvertinimas. Teisiniai darbų saugos dokumentai. Išvados. Naudota literatūra. Darbuotuojų saugos problema ypač aktuali, nes pažeidžiant šios sistemos agrindus, žmonėms parodoma ne tik moralinė žala, bet dažnai ir žala veikatai, kartais sukeliamas pavojus jo gyvybei.Teisiniu požiūriu įvertinti tokius įstatymo, dažnai net konstitucijų garantijų pažeidimus yra nelengva, nes tiek darbdavys, tiek darbuotojas stengiasi konfliktinę situaciją terpretuoti savo naudai. Atliekant prevencinį darbą, dažnai susiduriama su engvabūdiška tiek darbdavio , tiek darbuotojų nuostata, tikintis laimingos pažeidimo baigmės. Norint užtikrinti darbuotuojų saugos teisinį reguliavimą, būtina erai išmanyti įstatymus ir poįstatyminius aktus, su šia sritimi susijusius utarimus. Taigi mano referato tikslas – supažindinti su darbuotojų saugos darbe tikslais ir uždaviniais, taip pat su darbų saugos tarnybomis ir kontrole. Darbo sauga yra įvairių priemonių (teisinių, socialinių-ekonominių, techninių, higieninių ir organizacinių) sistema, užtikrinanti darbuotojų sveikatą ir darbingumą gamybos procese. Tai pirmaeilės svarbos klausimas, kurį visame pasaulyje privalo spręsti ir sprendžia vyriausybės, darbdaviai ir patys darbuotojai. Lietuvos Respublikos (LR) Aukščiausioji Taryba 1991 metais priėmė nutarimą dėl Lietuvos Respublikos prisijungimo prie Tarptautinės žmogausteisių chartijos dokumentų, o nuo 1992 m. Lietuva tapo Tarptautinės darbo ir Pasaulinės sveikatos organizacijų nare. Todėl visus LR piliečius šis sprendimas įpareigoja laikytis Visuotinės žmogaus teisių deklaracijos normų ir socialinės gerovės principų.Tarptautinė darbo organizacija (TDO), įkurta 1919 metais, siekia nustatytitarptautinius darbuotojų apsaugos standartus ir teikia informaciją apie darboproblemas visame pasaulyje. Daugelis TDO konvencijų ir rekomendacijų skirta darbo saugai, darbo sąlygoms ir sveikatos apsaugai dėl profesinių ligų.Svarbi paskata gerinti darbo sąlygas ir darbuotojų saugą bei sveikatąbuvo 1976 metais pradėta vykdyti Tarptautinė darbo sąlygų gerinimo programa. Programa apima darbuotojų saugos ir sveikatos klausimus, darbotrukmės ir įvairias kitas darbo laiko programas, galimybes tobulinti darboorganizavimą bei administravimą, pasirinkti technologijas ir priemones gerinant darbuotojų darbo sąlygas.
Vardas: Valda
Darbo pavadinimas: Darbų sauga, jos tikslas ir uždaviniai.Darbų saugos tarnybos ir kontrolė. Dokumentacija
Kategorija: Sauga
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 16 [?]
Referato dalykas: Saugos referatas
Parsisiųsta: 2 kartus.
Archyvo dydis: 26 kB
Bylos pavadinimas: darbu_sauga_jos_tikslas_ir.zip
darbu_sauga_jos_tikslas_ir.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: darbuotojų sauga sveikata, darbo saugos, darbu saugos uzdaviniai, darbo įvertinimas, saugos dokumentai, darbu saugos tikslai uzdaviniai, zmogaus sauga darbe, darbuotoju sauga sveikata, zmogaus problema, darbu sauga.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557