top


Konspektai.com > Ekonomika > Kredito rizikos valdymas bankuose
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Kredito rizikos valdymas bankuose. Referatas

(Ekonomika. Referatas, 20 puslapių, 56kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Kredito rizika ir jos valdymo samrata. Kredito rizikos išskirtinumas tarp kitų banko rizikų. Kredito rizikos samprata. Kredito rizikos valdymo svarba ir ypatumai. Banko kredito rizikos valdymo principai. Kredito rizikos valdymo procesas. Kredito rizikos valdymo proceso dalyviai. Kreditingumo įvertinimas. Paskolos rizikos valdymas. Paskolų portfelio rizikos valdymas. Išvados. Literatūros sąrašas. Tyrimo aktualumas. Bankai yra vieni iš svarbiausių rinkos ūkio dalyvių, kurie nulemia šalies ekonomikos plėtrą. Bankų sistemos subjektų pagrindinė funkcija yra kreditavimas, kas yra labai svarbu šalies ekonomikai. Visų pirma, todėl, kad bankai surenka laikinai laisvas pinigines lėšas bei gyventojų santaupas ir nenaudojamą kapitalą padaro efektyviai realizuojamu ir funkcionuojančiu. Antra, kreditinė bankų veikla atneša naudą visoms suinteresuotoms pusėms: indėlininkai gauna papildomų pajamų bei tuo pačiu gali apsaugoti savo pinigines lėšas nuo infliacijos, o paskolų ėmėjai gauna pakankamai lėšų vartojimui bei investicijoms. Tuo metu bankai iš finansinių operacijų gauna pelną, kai už indėlius mokamos mažesnės palūkanos nei gaunamos pajamos iš palūkanų už paskolas. O palūkaninės pajamos priklauso nuo kredito rizikos valdymo efektyvumo banke. Dėl blogai išduotų paskolų bankas praranda pajamas, todėl ši tema yra aktuali bankiniu požiūriu, nes prieš išduodant paskolą kredito vadybininkams būtina įsitikinti, ar klientas yra patikimas, ar bus pajėgus grąžinti paskolą ir ar bankas pakankamai apsidraudė skolininko nemokumo atveju. Kadangi bankai yra labai susiję su viso finansų sektoriaus stabilumu, tad, galima teigti, jog kredito rizikos valdymas tam tikra dalim lemia ekonomikos harmoniją. Tyrimo problema. Kodėl svarbu valdyti kredito riziką? Kaip efektyviai ją valdyti? Tyrimo objektas. Kredito rizikos valdymo sistema. Tyrimo tikslas. Išnagrinėti kredito rizikos valdymo sistemą. Tyrimo uždaviniai. 1. Apibrėžti kredito rizikos sampratą. 2. Išskirti kredito rizikos valdymo tikslą, esmę. 3. Išanalizuoti kredito rizikos valdymo dalyvius, procesą.
Vardas: Jurgita
Darbo pavadinimas: Kredito rizikos valdymas bankuose
Kategorija: Ekonomika
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 20 [?]
Referato dalykas: Ekonomikos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 56 kB
Bylos pavadinimas: kredito_rizikos_valdymas_bankuose..zip
kredito_rizikos_valdymas_bankuose..zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: banko paskola, kredito rizika, banku rizikos valdymas, paskolos samprata, bankų, rizikos valdymas.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557