top


Konspektai.com > Informatika > Informacinių technologijų įtaka visuomenei
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Informacinių technologijų įtaka visuomenei. Referatas

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
(Informatika. Referatas, 13 puslapių, 108kB)
Darbe esantys žodžiai: Turinys. Įvadas. Informacinės visuomenės samprata. Informacinės technologijos. Informacinių technologijų raida. Informacinių technologijų naudojimas lietuvoje. Naudojimasis internetu. Informacinių technologijų minusai įtakojantys visuomenę. Išvados. Literatūros sarašas. Nesunku suprasti, kad ir informacija, ir žinios yra nematerialios vertybės. Tuo tarpu mes gyvename industrinės visuomenės dvasia, t. y. visuomenės, kurios pagrindinis išteklius- kapitalas, o svarbiausi produktai- materialiosios vertybės- pagamintos prekės- turtas (pinigai). Materialiosioms vertybėms galioja pirmasis termodinamikos- tvermės dėsnis- materialiųjų vertybių balansas. O nematerialiosioms vertybėms- žinioms, informacijai- ne. Kaip yra pastebėjęs originalių minčių autorius Bernardas Šou posakiu: ,,Jei aš turiu obuolį ir tu turi obuolį, tai pasikeitę obuoliais mes abu turėsime tik po vieną obuolį. Bet jeigu tu turi idėją ir aš turiu idėją, jeigu pasikeisime idėjomis, mes kiekvienas turėsime po dvi idėjas“, labai akivaizdžiai pademonstravo idėjos- informacijos nematerialumą. Pasaulio pažinimą siejame su trimis pagrindiniais komponentais: materija, energija ir informacija. Pirmieji du seniai išsikovojo deramą vietą ir pripažinimą tiek moksle, tiek švietime. Tuo tarpu informacija vis tebesklando miglose. Pasaulis žengia į informacijos amžių. Pastaraisiais dešimtmečiais žmonijos vystymosi pažangą lemia naujų informacinių technologijų kūrimas ir vystymas (Šalauskas, 2003). Kompiuteris tapo nebe prabangos ar žaidimų šaltinis, bet būtinu išsilavinusių žmonių darbo įrankiu. Kompiuteris šiandien daugumai mūsų yra tokia būtina ir neatskiriama aplinkos dalis, kaip šaldytuvas, televizorius, telefonas. Jis gali būti naudojamas darbui, poilsiui, žaidimams, mokymuisi ir daugeliui kitų tikslų. Todėl kiekvienoje šalyje turi būti sukurta informacinė infrastruktūra: duomenų rinkimo, kaupimo bei platinimo sistemos, kompiuterių tinklai, informacinės sistemos ir visa tai reguliuojantys įstatymai (Dagienė, Žandaris, 2003) Darbo objektas: informacinės technologijos ir visuomenė. Darbo tikslas: nustatyti informacinių technologijų įtaką visuomenei. Darbo uždaviniai: 1. Išanalizuoti informacinės visuomenės sampratą; 2. Apžvelgti informacinių technologijų raidą ir naudojimą; 3. Aptarti informacinių technologijų minusus įtakojančius visuomenę. Tyrimo metodai: mokslinės ir kitos literatūros analizė, palyginamoji analizė ir sintezė.
Vardas: Jonas
Darbo pavadinimas: Informacinių technologijų įtaka visuomenei
Kategorija: Informatika
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 13 [?]
Referato dalykas: Informatikos referatas
Parsisiųsta: 0 kartų.
Archyvo dydis: 108 kB
Bylos pavadinimas: informaciniu_technologiju_itaka_visuomenei.zip
informaciniu_technologiju_itaka_visuomenei.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: informacinių technologijų, informacines technologijos, informaciniu technologiju, informacinės technologijos.

Paieška


bottom

Warning: session_write_close(): write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/konspek1/tmp) in /home/konspek1/domains/konspektai.com/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 557