top


Konspektai.com > Ekonomika
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Socialiai atsakinga reklamos agentūraparsisiųsti


Lapų skaičius: 10
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Veiklos apibūdinimas. Įmonės siekiai. Socialinė atsakomybė (sa) darbuotojams. Socialinė atsakomybė (sa) klientams. Socialinė atsakomybė (sa) visuomenei. Socialinė atsakomybė (sa) aplinkosaugai. Išvados. Nors dauguma verslo įmonių, o ypač reklamos agentūrų Lietuvoje į socialinę atsakomybę žiūri kaip į gražų, bet nebūtiną dalyką, „Nomoshiti“ agentūra stengiasi savo pavyzdžiu įrodyti, jog būti socialiai atsakinga, įmonei apsimoka (tiek darbuotojų motyvavimo, tiek pardavimų didinimo prasme). Tik turint ilgalaikę verslo viziją ir laikantis tam tikrų moralės bei etikos normų galima tapti socialiai atsakingo verslo ir tuo pačiu socialiai atsakingos visuomenės dalimi. Poreikis organizacijai būti atsakingai kyla iš visuomenės reikalavimų. Svarbu suprasti, jog suinteresuotųjų grupės daro poveikį įmonės sprendimams ir patiria tiesioginį poveikį iš jos, todėl tik glaudus ir socialiai atsakingas bendravimas sudaro puikias galimybes sėkmingai plėtoti verslą. Yra daug įvairių socialinės atsakomybės rūšių, tačiau vienos svarbiausių - socialinė atsakomybė visuomenės, klientų, darbuotojų bei aplinkosaugos atžvilgiu. Todėl reklamos agentūra „Nomoshiti“ stengiasi gauti maksimalų pelną, derindama darbo našumą su visuomenės ir klientų poreikių tenkinimu bei aplinkosaugos problemų sprendimų ieškojimu.
0

SOS vaikų kaimo paramos projektasparsisiųsti


Lapų skaičius: 23
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Įvadas.3. Teorinė dalis.4. Projektų rengimas.4. Projektų rengimo etapai.4. Projekto paraiškos struktūra.7. Paraiškų pateikimas.8. Praktinė dalis.9. SOS vaikų kaimo organizacijos aprašymas.9. Projekto aprašymas.11. 1. Projekto įgyvendinimo vieta.11. 2. Projekto įgyvendinimo laikas.11. 3. Projekto santrauka.11. 4. Projekto aktualumas, tikslai ir uždaviniai.12. 5. Projekto veiklos ir vadybos aprašymas.13. 6. Laukiami projekto rezultatai ir pasekmės.15. 7. Projekto tęstinumas.16. Marketingo elemento rėmimas teorinė dalis.17. Marketingo elemento rėmimas praktinė dalis.21. Išvados.22. Literatūra. VUI projektai – naujų darbo vietų kūrimo projektai, padedantys sutelkti vietos bendruomenės socialinių ekonominių partnerių pastangas atskirų didinti savivaldybių gyventojų grupių užimtumą bei vystyti vietos socialinę ekonominę infrastruktūrą. VUI programos tikslas - sutelkti vietos bendruomenės socialinių ekonominių partnerių pastangas kurti darbo vietas, siekiant kartu spręsti su dideliu nedarbu susijusias socialines ekonomines problemas. Įgyvendinant VUI projektus. • kuriamos naujos darbo vietos, mažinamas ilgalaikis nedarbas. • derinant ekonominius ir socialinius tikslus, sudaromos didesnės galimybės vietos gyventojams dalyvauti ūkinėje veikloje ir patiems prisidėti sprendžiant socialines ekonomines problemas. • mažinamas atskirų vietovių neigiamos ūkio struktūrinio pertvarkymo pasekmės bei socialinė ekonominė diferenciacija, didinamos šių vietovių vystymosi galimybės. • skatinamas smulkus ir vidutinis verslas bei jau veikiančių smulkių ir vidutinių įmonių (toliau - SVĮ) plėtra. • formuojama aktyvesnė ir brandesnė bendruomenė, sugebanti savarankiškai spręsti iškilusias socialines ekonomines problemas. • konsoliduojami darbo rinkos partneriai, skatinama socialinė partnerystė. VUI – tai, palyginti, nauja Lietuvoje gyventojų užimtumo didinimo priemonė, netradicinis darbo rinkos instrumentas, kuriuo tiesiogiai remiamas naujų darbo vietų kūrimas žemiausiame (ūkio subjektų) lygmenyje. Labai svarbus VUI projektų bruožas - socialinė orientacija.
0

SPSS III marketingo užduotisparsisiųsti


Lapų skaičius: 24
Tipas: Namų darbas
Darbe esantys žodžiai: Užduotis. Išanalizuoti klausimus (nustatyti kaip visi respondentai atsakė į klausimus) Q6303, Q6304, Q64, Q1006, Q2802, Q2806, Q3203, Q57, Q1306, Q7905 bei nustatyti kaip atsakymai į šiuos klausimus skiriasi (kai kuriais atvejais ar yra ryšys) priklausomai nuo lyties (Q80) ir pajamų (Q84) Q6303: ,,Ar Jūs turite snieglentę?" 1 pav. Respondentų atsakymų pasiskirtymas į klausimą “Ar Jūs turite snieglentę?“ Respondentų atsakymų pasiskirtymas į klausimą “Ar Jūs turite snieglentę?“ pagal lytį. Kaip matome iš lentelės visų moterų atsakiusių į klausimą: ,,Ar Jūs turite snieglentę?" yra 80,59%, kurios atsakė, kad turi, o 19,41% neturi. 94,25% visų vyrų atsakiusių į tą patį klausimą atsakė, kad turi, o 5,75% vyrų neturi. Atlikome Chi kvadrato testą, kad patikrintume ar yra skirtumas tarp vyrų ir moterų atsakymų (žr. 1 lentelę). Pearson Chi kvadrato testas. Respondentų atsakymų pasiskirstymas pagal pajamas. Q6304: ,,Ar Jūs turite pačiūžas?". Q64: ,,Butas, kuriame Jūs gyvenate, yra". 5 pav. Respondentų atsakymų pasiskirtymas į klausimą ,,Butas, kuriame jūs gyvenate, yra...
0

Strateginių objektų privatizavimas dabartinė vyriausybės privatizavimo politikaparsisiųsti


Lapų skaičius: 25
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Sąvokos. Strateginiai objektų pratizavimas. Bendrovės „alita“ privatizavimas. Mažeikių naftos privatizavimas. Valstybės turto fondas. Privatizavimas. Objetų privatizavimas. Privatizavimo tikslingumas. Privatizavomo kritikų nuomonė. Netinkamas privatizavimas. Privatizavimo eiga. 1-asis etapas. 2-asis etapas. Atskirų privatizavimo būdų problemos. Viešas konkursas ir tiesioginės derybos. Kvalifikaciniai reikalavimai. Darbo vietų išsaugojimo reikalavimai. Investicijų reikalavimai. Pasiūlymų vertinimas. Akcijų įsigijimas dalimis. Derybos dėl pasiūlymų pagerinimo. Viešas akcijų pardavimas. Viešas aukcionas - populiariausias privatizavimo būdas. Išvados. Literatūros sąrašas. Privatizavimas tai valstybės ir savivaldybių turto (akcijų ar kito turto) perdavimas potencialių pirkėjų nuosavybėn pagal šiame įstatyme nustatyta tvarka sudarytus privatizavimo sandorius, taip pat valstybės ar savivaldybės kontrolės perdavimas valstybės ar savivaldybės kontroliuojamose įmonėse, kai iš papildomų įnašų išplatinama nauja akcijų emisija. Visur aplink mus vyksta strateginių objektų privatizacijos, keleta jų paminėsiu ir savo darbe. Privatizacija glaudžiai susijusi su Valstybės turto fondu, kuris pradėjęs savo veiklą 1998 metų kovo mėnesį, yra pelno siekianti valstybės įmonė, kuriai vadovauja Lietuvos Respublikos Vyriausybės priskirta valdyba. Ši įmonė atlieka nemažai įvairių funkcijų. Be valstybės turto fondo šiuo metu būtu sunkiai įmanomas turto privatizavimas. Savo referate supažindinsiu su pagrindinėmis sąvokomis, pateiksiu strateginių objektų pavyzdžių, aptarsiu valstybės turto fondą, ir papasakosiu apie privatizavimą, pateiksiu naujausias ir įdomiausias žinias šia tema. Tikslas: pateikiant naujausias žinias ir pavyzdžius apie privatizavimą, supažindinti kas tai yra privatizavimas,koks privatizavimas netinkamas,ir kaip tai vyksta dabartiniame laikotarpyje. Uždaviniai: 1. Supažindinti su neatsiejamomis privatizavimo sąvokomis ir Valstybės turto fondu; 2. Papasakoti kaip vyksta privatizavimas, etapus netinkamą privatizavimą,pateikti strateginių objektų pavyzdžių; 3. Aptarti populiariausią šiuo metu privatizavimo budą.
0

Streikų Lietuvoje statistinis tyrimasparsisiųsti


Lapų skaičius: 12
Tipas: Tyrimas
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Streikų teorinis apibūdinimas. Streikų lietuvoje analitiniai, dinaminiai rodikliai. Išvados. Literatūra. Streikai vyksta dėl įvairių priežasčių, dažniausiai dėl to, kad darbininkams ir darbdaviui nepavyksta taikiai susitarti kokiais nors su darbu susijusiais klausimais. Tai nėra smarkiai paplitęs kovos, pasipriešinimo būdas, dažniausiai konfliktai baigiasi nepasiekus pasipriešinimo stadijos. Tyrimo tikslas: Išsiaiškinti ir išanalizuoti kaip kito streikai Lietuvos Respublikoje 2000 – 2008 m. Tyrimo uždaviniai: 1.Apibūdinti streiko sąvokas, teoriniu aspektu. 2.Surinkti ir susisteminti tyrimui reikalingus duomenis. 3.Apskaičiuoti streikų Lietuvos Respublikoje analitinius, dinaminius pokyčius nagrinėjamu laikotarpiu, ir padaryti išvadas. Tyrimo metodai: Literatūros šaltinių analizė, duomenų rinkimas ir sisteminimas, grafinis vaizdavimas, statistiniai, matematiniai metodai. Streikas – darbuotojų kolektyvinis atsisakymas dirbti, kol darbdaviai arba vyriausybė nepatenkins jų keliamų reikalavimų. Tai kraštutinė darbo ginčų sprendimo priemonė.
0

Struktūriniai fondai ir jų panaudojimo galimybės Lietuvojeparsisiųsti


Lapų skaičius: 20
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Europos sąjungos struktūriniai fondai. Struktūrinių fondų investavimo tikslai. Struktūrinių fondų principai. Europos sąjungos struktūrinių fondų paskirtis lietuvai. Es struktūrinių fondų panaudojimo galimybės lietuvos ekonomikoje. Europos sąjungos struktūrinių fondų valdymas lietuvoje. Es struktūrinių fondų parama lietuvos verslui. Paramos lėšų paskirstymas tarp krypčių 2007 – 2013m. Išvados. Literatūra. Šiam kursiniam darbui pasirinkau temą „Europos Sąjungos struktūriniai fondai ir panaudojimo galimybės Lietuvoje“. Manau, kad ji yra ir įdomi, ir aktuali ne tiek man pačiai, tačiau ir visai Lietuvos valstybei. Europos Sąjungos Struktūriniai fondai yra Europos Sąjungos instrumentas, skirtas sumažinti regionų išsivystymo skirtumus ir skatinti menkiau išsivysčiusių regionų plėtrą. Šiuo tikslu ir buvo sukurti keturi ES struktūriniai fondai, kuriuos sudaro Europos Sąjungos biudžeto lėšos. Šie 4 Struktūriniai fondai ir bus aptarti kursiniame darbe. Kursinio darbo rengimo tikslas – savarankiškai susirasti ir, naudojantis įvairiais tyrimo metodais, išnagrinėti Europos Sąjungos struktūrinius fondus ir jų panaudojimo galimybes Lietuvoje. Suformuluoti išvadas ir išryškėjusioms problemoms spręsti, pateikti pasiūlymus Europos Sąjungos paramos Lietuvai panaudojimo. Šiame darbo aptarsiu Europos Sąjungos struktūrinius fondus, kokias sritis jie remia, kaip ir kas gali gauti paramą. Kaip matysime iš šio darbo, Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama skirstoma pagal Bendrąjį programavimo Dokumentą, todėl darbe bus pateikti šio dokumento trūkumai ir šių trūkumų tobulinimas ateičiai.
0

Sunaudotos galutinės energijos kiekio statistikaparsisiųsti


Lapų skaičius: 20
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: 1 įvadas. 2 sunaudotos energijos kiekis. 3 absoliutiniai ir santykiniai dydžiai. Struktūros santykiniai dydžiai. Dinamikos santykiniai dydžiai. 4 vidutiniai vidurkiniai dydžiai. Vidurkis. 5 struktūriniai vidurkiai. Mediana. 6 variacijos rodikliai. Dispersija. Kvadratinis nuokrypis. 7 dinamikos eilutės analitiniai rodikliai (indikatoriai). Absoliutinio lygio padidėjimas. Didėjimo (mažėjimo) tempas. Padidėjimo (sumažėjimo)tempas. Absoliutinė padidėjimo (sumažėjimo) vienu procentu reikšmė. Vidutinis dinamikos eilutės lygis. Vidutinis absoliutus padidėjimas(sumažėjimas). Vidutinis didėjimo (mažėjimo) tempas. 8 dinamikos prognozė. 9 prognozavimas naudojant trendą. 10 išvados. 11 naudota literatūra. Įvadas. Mano pasirinkta darbo tema yra sunaudotos galutinės elektros energijos kiekio statistiniai duomenys 2005-2009 metų laikotarpiu. Ši tema, mano nuomone yra aktuali, kadangi elektros energija yra vienas iš svarbiausių žmonijos išteklių, kurie po truputį senka, tačiau neatsinaujina. Mano darbo tikslas parengti sunaudotos galutinės energijos kiekio rodiklių analizę ir prognozę. Uždaviniai. Paskaičiuoti: struktūros santykinius dydžius, dinamikos santykinius dydžius. Paskaičiuoti požymio reikšmių sklaidos apie vidurkį dydžius. Paskaičiuoti dinamikos eilutės analitinius ir vidutinius rodiklius. Atlikti duomenų prognozę. Duomenis iliustruoti grafiškai. Pateikti išvadas. Sunaudotos energijos kiekis. Nafta yra vienas iš svarbiausių žmonijos senkančių ir neatsinaujinančių išteklių, iš kurio yra gaminama elektros energija, todėl labai svarbus yra elektros energijos sunaudojimo kiekis. Apačioje pateikta 2005-2009 metų laikotarpio statistiniai duomenys, kurie parodo, koks sunaudotos galutinės energijos kiekis tenka kiekvienai sričiai. Taip pat pateikta ir diagrama, iš kurios galima pamatyti, kaip sunaudotos energijos kiekis kito 2005-2009 metų laikotarpiu. 1 lentelė. Sunaudotos energijos kiekis (tūkst. Tne).
0

Svarbiausios šių laikų ekonomikos kryptisparsisiųsti


Lapų skaičius: 9
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Ekonominė mintis senovėje ir viduramžiais
Pirmosios ekonominės mintys sutinkamos tautosako¬je, religijoje (Biblijoje, Evangelijoje, Talmude, Korane), vėliau jų aptinkama ir kituose rašytiniuose šaltiniuose: įstatymų rinkiniuose, poezijos veikaluose, ūkio tvarkymo nuostatuose, dokumentuose.
Vergovinės santvarkos laikais pirmąjį specialiai eko¬nomikai skirtą veikalą parašė graikų filosofas Ksenofon-tas (Xenophon, apie 430-355 m. pr. Kr.). Jis vadinosi „Ekonomikosu"; jo pavadinimas ilgainiui tapo mokslo, nagrinėjančio ūkinius, gamybinius santykius, pavadini¬mu. Senovės Graikijoje jis reiškė vergvaldžių ūkio tvar¬kymo mokslą. Ksenofontas įrodinėjo, kad pagrindinis šio mokslo tikslas - įgyto turto naudojimas „dievų garbei, valstybės naudai ir draugų patogumui".
Ksenofontas visuomenės gyvenimo pagrindu laikė žemdirbyste ir kitas pirmines ūkio šakas (medžioklę, žvejybą, kalnakasybą ir kt.), o amatus ir mainus traktavo kaip antraeilius, nors neneigė, jog verta plėtoti prekybą (ypač su kitomis šalimis) kaip valstybės pajamų didi¬nimo šaltinį. Pripažino jis ir pinigų naudą, suprato, kad pinigai yra specifinė prekė, nes jų niekuomet nėra per daug, tuo tarpu kitų prekių gali būti daugiau arba mažiau. Ksenofontas pripažino tik dvi pinigų funkcijas: mainų ir kaupimo. Jis smerkė lupikavimą, taip pat pinigų sko¬linimą už palūkanas.
Senovės graikų filosofai Platonas (Platone, 427-347 m. pr. Kr.) ir Aristotelis (Aristoteles, 384-322 m. pr. Kr.) taip pat gvildeno daugelį ūkio reiškinių. Jie domėjosi, kodėl atsiranda valstybė, kaip vyksta mainai ir pasidalijamas darbas, aiškino pinigų kilme ir funkcijas, pinigų virtimo kapitalu sąlygas ir kt.
Svarbiausia ekonomikos šaka Platonas laikė žemdir¬bystę, o prekybą vadino negarbingu verslu, kuriuo turėtų užsiimti tik svetimšaliai. Vergai, jo nuomone, buvo pa¬grindinė gamybos priemonė ūkio ir kitiems darbams at¬likti. Filosofas teigė, jog vergija yra natūrali ir amžina visuomenės egzistavimo būsena, tačiau ragino vergval¬džius humaniškiau elgtis su vergais. Siūlė rinktis įvairių tautybių, skirtingomis kalbomis kalbančius vergus.
Platoną domino prekinė gamyba. Jis suprato, kad rin¬koje dažnai keičiamos visiškai skirtingos prekės todėl, kad jos yra lygiavertės. Platoną taip pat domino ir prekių kainos: jis manė, kad jas turėtų reguliuoti valstybė. Skir¬tingai nei Ksenofontas, Platonas teigė, jog pinigai yra ne tik mainų ir turtų kaupimo, bet ir vertės matas.
Aristotelis ekonomiką nagrinėjo etikos aspektu. Žmo¬nių dalijimą į laisvuosius ir vergus jis laikė amžinu gamtos dėsniu. Filosofas manė, kad vieni žmonės iš pri¬gimties yra laisvi, o kiti - vergai. Laisvieji piliečiai turi prigimtinę teise valdyti, o vergai gali dirbti tik fizinį, dar¬bą. Vergą Aristotelis laikė kalbančiu įrankiu. Jie turi ga¬minti materialines vertybes ir teikti paslaugas laisvie¬siems piliečiams. Aristotelis niekino ir amatininkus. Jo manymu, amatininkas užima tarpinę būseną tarp vergo ir laisvojo piliečio, t. y pusiau vergas.
Aristotelio nuomone, ekonomika - tai ūkinė veikla, kurios tikslas - tenkinti žmonių poreikius. Ši veikla ap¬ima ir vartojimo reikmenų gamybą, ir „teisingus mainus" šiais reikmenimis. Tačiau jis kaip ir Ksenofontas smerkė prekybą pinigais ir iš jos gaunamas pajamas - palū¬kanas.
Aristotelis bandė išsiaiškinti mainų esme, stengėsi suprasti, kodėl skirtingos prekės keičiamos tam tikromis proporcijomis. Jo manymu, prekes lygiavertėmis daro žmonių poreikiai. Atsiradus pinigams, prekės vertė pra¬dėta matuoti monetomis, kurios atliko vertės mato funk¬ciją.
10

Swedbank life insurance se ir PZU Lietuva investicinio gyvybės draudimo paslaugų vertinimasparsisiųsti


Lapų skaičius: 17
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Gyvybės draudimo paskirtis, rūšys ir investicinio draudimo samprata. „pzu lietuva gyvybės draudimas“ ir „swedbank life insurance se“ investicinio gyvybės draudimo taisyklių palyginimas. „pzu lietuva gyvybės draudimas“ ir „swedbank life insurance se“ skaičiuoklių palyginimas. Išvados. Literatūra. Kiekvienas žmogus gyvena tam tikromis socialinėmis ekonominėmis salygomis, kuriose svarbią vietą užima jo turtas, pajamos, šeimyninė padėtis, sveikatos būklė. Kartu žmogų lydi baimė viso to netekti. Siekdami apsaugoti save ir turtą, asmenys šią riziką perduoda draudimo įmonėms ir tarpininkams. Pasaulyje draudimas didele dalimi prisideda prie ekonomikos vystymosi, tačiau Lietuvoje jis yra augimo stadijoje. Remiantis statistika didžioji dauguma draudimo paslaugų vartotojų renkasi ne gyvybės draudimo paslaugas ir net nesusimasto, jog iš gyvybės draudimo produktų galima uždirbti. Investicinis gyvybės draudimas yra paslauga, kuri leidžia investuoti savo įmokas draudimo bendrovei į tam tikras, nustatytas, investavimo kryptis, bei suteikia gyvybės draudimo apsaugą. Vienos iš bendrovių siūlančios tokias paslaugas yra „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ ir „SWEDBANK LIFE INSURANCE SE“. Tikslas: Išanalizuoti „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ ir „SWEDBANK LIFE INSURANCE SE“ siūlomas investicinio draudimo paslaugas. Uždaviniai: 1.Aprašyti gyvybės draudimo paskirtį, rūšis ir investicinio draudimo sampratą. 2.Išanalizuoti „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ ir „SWEDBANK LIFE INSURANCE SE“ lyginimo kriterijus. 3.Palyginti „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ ir „SWEDBANK LIFE INSURANCE SE“ skaičiuoklių gautus duomenis. Darbo metodas: mokslinės teorinės literatūros ir kitų šaltinių analizė Gyvybės draudimo paskirtis – užtikrinti šeimos finansinį saugumą apdraustajam susirgus, tapus neįgaliu ar net mirus.
0

Tamsoje šviečiančių dažų gamyba ir pritaikymas verslo planas UAB Švietiklisparsisiųsti


Lapų skaičius: 30
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Kursiniame darbe nagrinėjama Šiaulių mieste būsimos įmonės veikla ir perspektyvos. Pristatoma visiškai nauja įmonė, gaminsianti analogų Lietuvoje neturintį produktą. Taip pat nagrinėjama verslo strategija. Darbas susideda iš teorinės ir praktinės dalių. Jose apžvelgiama numatomo verslo veikla. Tai suskirstyta į tris temas: verslo aprašymas, marketingas ir finansinė dalis. Įmonės veikla – tamsoje šviečiančių dažų gamyba ir pritaikymas įvairiose srityse. Įmonė pirks iš didmenininkų sudedamuosius švytinčių dažų pigmentus ir įvairių spalvų dažus, ir taip gamins tamsoje šviečiančius dažus pagal klientų užsakymus. Taip pat atliks darbus, kurie bus susiję su šiuo produktu. Tai gali būti senų daiktų tobulinimas šiuo produktu. Taip pat tam tikrų paslaugų atlikimas. Pradžioje įmonė žada teikti paslaugas kiekvienam klientui individualiai. Tokiu būdu skiriamas didesnis dėmesys klientui ir įmonės rizikingumas sumažėja dėl nenumatytų sąnaudų. Verslo idėja – prekiauti analogų Lietuvoje neturinčiais dažais ir būti socialiai atsakinga įmone. Lėšų poreikis – nėra didelis, atsiradus dideliems užsakymams ar poreikiui plėstis galima kreiptis į „verslo angelus“.
0

Paieška


bottom