top


Konspektai.com > Ekonomika
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Mokami mokesčiai ir jų įtaka verslo įmonėseparsisiųsti


Lapų skaičius: 8
Tipas: Namų darbas
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Rezultatai:. Mokesčių sistema lietuvoje. Mokesčių matavimas ir mokesčių naštos palyginimas. Išvados. Literatūros sąrašas. Summary. Charges and their impact on business enterprises. Kiekvienos valstybės ekonominį pagrindą sudaro biudžetas, kuris formuojamas iš surenkamų mokesčių. Mokesčiai yra nuo seniausių laikų žinomas svarbiausias valstybės finansinis šaltinis, jos egzistavimo pagrindas. Mokesčių sistema, apima visus mokesčius, kurie surenkami iš mokesčių mokėtojų į šalies bendravalstybinius fondus: nacionalinį biudžetą, specialiuosius tikslinės paskirties fondus. Lietuvos Respublikos konstitucija (1992), mokesčius apibrėžia kaip pagrindinį valstybės pajamų formavimo būdą. Lietuvoje ekonomikos reformos tęsiasi jau visą dešimtmetį, tačiau optimalus sprendimas reikalauja aiškiai apibrėžti valstybės ir verslininkų ekonominius siekius ir pasitelkus šiuolaikinius verslo valdymo mokslo pasiekimus bei pasaulio šalių patirtį, sukurti aplinką, kuri leistų suderinti valstybės ir verslininkų interesus. Ypač tai svarbu mokesčių įstatymų atžvilgiu, kurių pertvarkos iki šiol buvo keičiamos, tačiau neatnešė nei valstybei naudosi nei pasitenkinimo mokesčių mokėtojams.
0

Mokėjimo už darbą apskaitos organizavimas ir apskaitaparsisiųsti


Lapų skaičius: 41
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Darbo apmokėjimo modeliai. Amerikietiškasis darbo apmokėjimo modelis. Japoniškasis darbo apmokėjimo modelis. Vakarų europos šalių darbo apmokėjimo modelis. Darbo apmokėjimo formos ir sistemos. Vienetinė darbo užmokesčio forma. Vienetinės darbo užmokesčio sistemos. Laikinė darbo užmokesčio forma. Laikinės darbo užmokesčio sistemos. Darbo užmokestis. Pagrindinio darbo užmokesčio apskaita, priskaitymai ir išskaitymai. Papildomo darbo užmokesčio apskaita. Vidutinio darbo užmokesčio apskaita. Darbo užmokesčio ir su juo susijusių atsiskaitymų registravimas sąskaitose ir apskaitos registruose. Uab „sandi“ darbo užmokesčio organizavimas. Išvados. Šaltinių sąrašas. Priedai. Apmokėjimas už darbą visais laikais buvo, yra ir bus aktuali ekonominė problema. Darbas yra laikomas asmens ne namuose atliekama veikla mainais už darbo užmokestį. Darbuotojui darbo užmokestis yra labai aktualu, nes tai vienintelis jo pragyvenimo šaltinis, jo pajamų dalis, išlikimo ir savo bei jo šeimos materialinės padėties pagerinimo priemonė. Kuo daugiau pajamų sudaro darbuotojo darbo užmokestis, tuo žmogus jam skiria didesnę reikšmę. Labai dažnai darbo užmokestis tiesiogiai veikia ne tik pragyvenimo lygį, bet ir padėtį visuomenėje, pripažinimą darbe bei už jo ribų. Darbo užmokestis dažniausiai lemia žmogaus darbo vietos pasirinkimą bei jos patrauklumą.
7

Mokesčiai Lietuvoje, Jungtinėje karalystėje ir Švedijojeparsisiųsti


Lapų skaičius: 20
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Turinys. Įvadas. Mokesčių samprata. Mokesčių klasifikacija. Pagrindiniai mokesčių elementai. Mokesčių funkcijos. Lietuvos mokesčių sistema. Pagrindinės mokesčių rūšys lietuvoje. Gyventojų pajamų mokestis. Valstybinio socialinio draudimo įmokos. Pridėtinės vertės mokestis (pvm). Akcizai. Žemės mokestis. Pelno mokestis. Jungtinės karalystės mokesčių sistema. Pagrindinės mokesčių rūšys jungtinėje karalystėje. Fizinių asmenų pajamų mokestis. Bendrovių pelno mokestis. Nacionalinio draudimo įmokos. Pridėtinės vertės mokestis (pvm). Akcizai. Švedijos mokesčių sistema. Pagrindinės mokesčių rūšys švedijoje. Fizinių asmenų pajamų mokestis. Juridinių asmenų pelno mokestis. Žemės ir nekilnojamojo turto mokestis. Pridėtinės vertės mokestis (pvm). Akcizo mokestis. Lietuvos, švedijos ir jungtinės karalystės mokesčių palyginimas. Pagrindinių mokesčių tarifų palyginimas. Vidutinio atlyginimo prieš mokesčius ir po jų palyginimas. Pragyvenimo lygis švedijoje, jungtinėje karalystėje ir lietuvoje. Išvados. Literatūros sąrašas. ĮVADAS Kiekviena valstybė visame pasaulyje atlieka daugybę įvairių funkcijų, o visoms joms vykdyti reikia didelių finansinių išteklių. Pats svarbiausias, jau nuo senų laikų žinomas, finansų šaltinis yra mokesčiai. Tai reiškia, kad mokesčiai yra būtini, nes tai yra ekonominis bei socialinis pagrindas, kuriuo gyvuoja kiekviena valstybė. Visų pasaulio valstybių mokesčių sistemos daugiau ar mažiau, bet skiriasi, tad šio darbo tikslas – išanalizuoti Lietuvos, Jungtinės Karalystės bei Švedijos mokesčių sistemas. Darbo tikslui pasiekti išsikelti šie darbo uždaviniai: • Apžvelgti mokesčius bendrąja prasme: jų rūšis, pagrindinius elementus, atliekamas funkcijas. • Pristatyti pagrindines mokesčių rūšis Lietuvoje bei visas jas aptarti: nustatyti mokesčių objektą, tarifus, mokestinį laikotarpį ir kt. • Išanalizuoti mokesčių sistemas Jungtinėje Karalystėje ir Švedijoje (taip pat atskirai pakomentuoti kiekvieną mokesčio rūšį) • Palyginti Lietuvos, Jungtinės Karalystės ir Švedijos mokesčius (nustatyti, kurioje šalyje jų mokama mažiausiai ir kurioje daugiausiai, išanalizuoti visų šalių vidutinius darbo užmokesčius bei atskaitomąją mokesčių dalį ir kt.) Darbo struktūra: darbą sudaro įvadas, dvi dalys: teorinė(aptarianti visų pasirinktų šalių mokesčių sistemas) ir analizės (analizuojanti darbo užmokestį, mokesčių dydį ir kt.), bei išvados apie visas aptartas teorines ir analizės dalis.
0

Mokesčių mokėtojų teisės ir pareigosparsisiųsti


Lapų skaičius: 28
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Mokesčių mokėtojai. Mokesčių mokėtojus kontroliuojančios institucijos. Mokesčių mokėtojų teisės. Mokesčių mokėtojo teisė gauti informaciją, reikalingą mokestinėms prievolėms vykdyti. Teisė gauti konsultacijas mokesčių mokėjimo klausimais. Teisės, susijusios su mokesčio mokėjimu ir grąžinimu. Teisė asmeniškai dalyvauti arba būti atstovaujamas. Mokesčio mokėtojo tiesės mokestinio patikrinimo metu. Teisė nevykdyti neteisėtų mokesčių administratoriaus nurodymų. Teisė reikalauti, kad mokesčių administratorius tiksliai laikytųsi mokesčių teisės aktuose numatytų procedūrų ir neviršytų jam suteiktų įgaliojimų. Teisė reikalauti užtikrinti informacijos apie mokesčių mokėtoją slaptumą. Teisės, susijusios su mokesčių deklaravimu. Mokesčių mokėtojų pareigos. Pareiga įvykdyti mokestinę prievolę. Pareiga bendradarbiauti su mokesčių administratoriumi. Pareiga laiku įsiregistruoti mokesčių mokėtoju. Pareiga laiku pateikti ir teisingai užpildyti mokesčių deklaracijas. Pareiga saugoti apskaitos dokumentus ir registrus. Mokesčių mokėtojų pareigos mokesčių administratoriaus patikrinimo metu. Pareiga pateikti mokesčių administratoriui informaciją apie sąskaitos užsienio kredito įstaigoje atidarymą. Prievolės įvykdymo užtikrinimo būdai. Baudos. Finansinių nusikaltimų tarnyba. Praktinė dalis. Pavyzdžiai apie finansinius nusikaltimus. Išvados. Literatūra. Kiekvienai valstybei tam, jog ji normaliai funkcionuotų, vykdytų savo funkcijas bei spręstų būtinus uždavinius, yra būtini finansiniai ištekliai. Atsižvelgiant į tai, ji vykdo atitinkamą mokesčių politiką: leidžia įstatymus, kuriuose tam tikra nustatyta tvarka ir būdais valstybės žinion pereina dalis nacionalinių išteklių. 1990m. atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, kartu formuojasi, nors ir nuolat kritikuojama, šalies mokesčių sistema. Visame pasaulyje nėra vieno atsakymo į klausimą, kokia turėtų būti valstybės mokesčių sistema. Taigi mokesčiai – tai labai svarbi ir didelę įtaką daranti mūsų gyvenime sritis, tačiau daugeliui žmonių tai yra mažai pažįstama, todėl, siekiant įsigilinti ir geriau suprasti mokesčių sistemą, egzistuojančią dabartinėje Lietuvos valstybėje, šiame darbe aptarsiu vieną mokesčių teisės subjektų rūšį – mokesčių mokėtojus bei jų teisinį statusą. Taip pat aprašysiu jų teises ir pareigas, bei kitus su mokesčių mokėtojų teisiniu statusu susijusius klausimus. Šio darbo tikslas: Išanalizuoti mokesčių mokėtojų teises ir pareigas. Pagrindiniai uždaviniai: 1.Susipažinti su mokesčio mokėtojo samprata bei ypatumais; 2.Aptarti mokesčių mokėtojus kontroliuojančias institucijas; 3.Aptarti bei išsamiai išnagrinėti mokesčio mokėtojo teises bei pareigas; 4.Išsiaiškinti kokia atsakomybė, mokesčių mokėtojams, kyla už finansinius pažeidimus. Darbo metodas: Turimos literatūros analizė.
0

Mokesčių vengimas ir jo prevencija Lietuvoje finansų teisėparsisiųsti


Lapų skaičius: 16
Tipas: Namų darbas
Darbe esantys žodžiai: Įžanga. Mokesčiai. Mokesčių vengimo samprata. Mokesčių vengimo principai. Dažniausiai nustatomi mokesčių vengimo būdai. Teisinė atsakomybė už mokesčių įstatymo pažeidimus. Išvados. Literatūra. Nuo seniausių laikų žinomas svarbiausias finansinis šaltinis, duodantis lėšų atlikti įvairias – apsaugos, gamybinės ir komercinės veiklos, socialinės plėtros (švietimo, mokslo, meno, visuomenės rekreacijos), administravimo ir kitas panašias funkcijas, yra mokesčiai. Minėtas ir kitas funkcijas per parlamentą ir kitas institucijas vykdo kiekvienos civilizuotos valstybės vyriausybė. Valdžia pati nieko negamina ir neparduoda. Tačiau kasmet turi išleisti milžiniškas sumaskrašto gynybai, valstybės valdymo aparatui išlaikyti, atsargoms sudaryti įvairių rūšių prekėms (paslaugoms) pirkti, pensijoms bei palūkanoms už paskolas mokėti ir panašiai. Taigi, vyriausybės išlaidas padengia valstybės piliečiai, mokėdami mokesčius ir rinkliavas. Mokesčiai – įstatymų tvarka viešosios valdžios nustatyta privaloma pinignė prievolė (įmoka), už kurią jokia specialia paslauga mokesčio mokėtojui nėra atsilyginama. Taigi galima tegti, kad mokesčiai yra neatskiriama dabartinės visuomenės gyvenimo dalis. Tačiau nevisi noriai moka jiems priskaičiuotus mokesčiu. Vis dažniau susiduriama su tokia problema, kaip mokesčių vengimas. Nuolat augant šio reiškinio mastams ir jo sukeliamos žalos dydžiui ši problema vis dažniau patraukia visuomenėsir valdžios dėmesį. Mano darbo tema yra „Mokesčių vengimas ir jo prevencija Lietuvoje“ šią temą pasirinkau, nes ji yra labai aktuali šiandieniniame mūsų gyvenime. Nes augant pasaulinei ekonomikai, didėjant tiek juridinių, tiek fizinių asmenų pajamoms, tuo pačiu ir augant išlaidoms aprūpinant juos tokiomis prekėmis ir paslaugomis, kurių tiekimu visuomenei rūpinasi valstybė, auga ir mokesčiai. Didėja esamų mokesčių tarifas, atsiranda naujų papildomų mokesčių, o tai nuolat sukelia visuomenės nepasitenkinimą ir skatina jos nariu įvairiais būdais, kartais net ir nelegaliais, mažinti savo mokestines išlaidas. Taigi, mokesčių vengimo problema tampa labai aktuali.
0

Mokestinių ginčų nagrinėjimo procesasparsisiųsti


Lapų skaičius: 10
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Mokestinių ginčų proceso sąvoka ir turinys. Mokestinių ginčų samprata. Mokestinių ginčų nagrinėjimo proceso stadijos. Išvados. Šaltiniai. Daug metų praėjo, kai Lietuva žengia demokratinių procesų keliu. Tobulėja valstybės valdymo formos, visuomenė tampa vis atviresne, kuriasi naujos teisinės institucijos bei organizacijos. Ilgą laiką Lietuvoje nebuvo institucijų, ginančių žmogų nuo administracinės valdžios savivalės. Viena pirmųjų teisinių institucijų, padedančių ginti žmonių teises bei tikrinti administracijos veiksmų teisėtumą, buvo 1995 m. įkurta Seimo kontrolierių įstaiga. Vėliau, 1999 m. buvo įsteigti specializuoti administraciniai teismai bei administracinių ginčų komisijos. Tokiu būdu buvo kuriamas naujas mechanizmas, leidžiantis administracijos veiksmų teisėtumo kontrolės pagalba padidinti asmens teisių saugumą, sudarantis galimybę neteisminėmis priemonėmis ginti netinkamais administracijos veiksmais pažeistas asmenų teises. Prievolė mokėti mokesčius daro esminį poveikį mokesčių mokėtojų turtiniams santykiams, riboja jų nnuosavybės teisę ir t.t. Siekiant sukurti darnią, šiuolaikinę, socialinį teisingumą atitinkančią mokesčių sistemą ne mažiau svarbu užtikrinti teisingą ir vienodą mokesčių įstatymų taikymą visiems mokesčių mokėtojams, jų teisių apsaugą, įgyvendinti teisingumą mokesčių srityje.Plačiąja prasme mokesčių mokėtojų teisės yra ginamos naudojant įįvairias valstybės nustatytas teisines, ekonomines, ideologines ir kitokias priemones. Siaurąja prasme mokesčių mokėtojų teisių apsauga užtikrinama nagrinėjant mokestinius ginčus, kylančius tarp mokesčio mokėtojo ir mokesčio administratoriaus ar jo pareigūno.Skirtingai nuo kitų teisės sričių, mokesčių teisėje yra nustatyta mokesčių mokėtojo kaltės prezumpcija. Įstatymo nuostata teigia, kad savo nekaltumą turi įrodyti mokesčių mokėtojas. Civilizuotos teisės sistema reikalauja iš mokesčių administratorių įrodyti mokesčių mokėtojo kaltę ir tik tuomet jam taikyti sankcijas. Mokesčių mokėtojo kaltės prezumpcija privalo būti pakeista į visose teisės srityse taikomą nekaltumo prezumpciją.Mokesčių administravimo įstatymas mokesčių administratoriams suteikia labai dideles teises. Mokesčių administratoriui leidžiama areštuoti mokesčių mokėtojo turtą be teismo sprendimo. Tokia baudžiamoji priemonė sudaro sąlygas privesti įmonę prie bankroto, mokesčių administratoriams neteisėtais tikslais panaudoti suteiktus įgaliojimus ar jų rankomis susidoroti ssu konkurentais
0

Mokslinio straipsnio Žmogiškųju išteklių ekonominis vertinimas recenzijaparsisiųsti


Lapų skaičius: 2
Tipas: Namų darbas
Darbe esantys žodžiai: Recenzuoti pasirinktas straipsnis apie žmogiškųjų išteklių vertinima ekonomikoje, nes tai yra aktuali, įdomi ir neišvengiama tema, beto žmogiškasis kapitalas vaidina svarbų vaidmenį ekonomikos augimo teorijoje. Šio darbo tikslas yra pateikti nagrinėjamo straipsnio įvertinimą, atskleisti mokslinio straipsnio reikalavimus atitinkančius ir neatitinkančius aspektus. Straipsnio tema yra aktuali, juk žmogiškasis kapitalas vertingiausias šiuolaikinės visuomenės išteklius, svarbesnis už gamtos išteklius, materialinį turtą. Nagrinėjamas straipsnis sudarytas iš moksliniam straipsniui būdingų dalių, t.y. pateikta anotacija, įvadas, destymas, kurį sudaro trys dalys, išvados. Kalbant apie įvadinę dalį, joje aiškiai apibrėžtas šio straipsnio tikslas, tyrimo objektas, aptariamas darbo aktualumas, pateikta bendra informacija kas tai yra žmogiškieji ištekliai. Taip pat straipsnio autorės savo mintis pagrindžia ir remiasi kitų autorių, mokslininkų nuomone, tačiau, sunku suprasti ar straipsnio autorės cituoja, ar remiasi kitų autorių nuomone, jei taip gal tikslingiau būtų nurodyti tiksliau iš kur paimtos tos mintys, ar uždėti numeracija kuri nukreiptų į literatūros rąrašą. Taip pat pasigendama įvadinėje dalyje pačios struktūrinės dalies aptarimo.
0

Monetarinė politikaparsisiųsti


Lapų skaičius: 12
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Turinys. Turinys. Įvadas. Monetarinė politika, jos tikslai. Monetarinė politika. Esminės monetaristų tezės. Monetarizmo vystymosi bruožai ir etapai. Monetarinės politikos privalumai ir trūkumai. Monetarinės politikos tikslai. Didelis užimtumas. Stabilios kainos. Tinkamas valiutos kursas. Ekonomikos kilimas. Monetarinės ekonomikos reguliavimo priemonės. Operacijos atviroje rinkoje. Diskonto mechanizmas. Diskonto norma. Paskelbimo poveikis. Privalomųjų rezervų pokyčiai. Pasirinktinės reguliavimo priemonės. Kreditai akcijų rinkai. Įkalbinėjimas, moralinis spaudimas. Viešumas ir informacija. Išvados. Literatūros sąrašas. Pasaulyje įvairiais laikotarpiais vyravo įvairios ekonomikos teorijos, priklausančios nuo to meto gyventojų tradicijų, pasaulėžiūros, politinės bei ekonominės padėties. Šių teorijųdėka susiformavo žmonių požiūris į aplink juos vykstančius ūkinius procesus, kurie paveikė jų ūkinę veiklą bei veiksmus, siekiančius asmeninės bei visuomeninės gerovės. Viena iš tų teorijų yra monetarinė politika. Monetarinė politika yra viena iš sudedamųjų valstybės ekonominės politikos dalių, todėl svarbu žinoti jos veikimo principą irmokėti ją pritaikyti praktikoje.Monetarinė (pinigų) politika – sudėtingas procesas. Tinkamai vykdoma ši politika gali pagerinti valstybės makroekonominius rodiklius, skatinti bendrą šalies ekonomikos augimą. Kaip ir kiekvieną politiką vykdant, taip ir monetarinę – svarbu pasirinkti tinkamą strategiją, bei laikytis tam tikrų reikalavimų, tik tokiu atveju ji bus veiksminga. Žinome, kad reikia didinti nacionalinio produkto gamybą, mažinti infliaciją ir nedarbo lygį, kad ekonomika augtų. Kyla klausimas, kokiomis priemonėmis visa tai galime padaryti?Viena iš geriausių priemonių visa tai pasiekti - monetarinės ekonomikos reguliavimas. Galima išskirti 3 pagrindinius monetarinės politikos komponentus: 1. Tikslų siekimas 2. Naudojamos priemonės 3. Gauti rezultatai Visi komponentai yra svarbūs ir susyję tarpusavyje. Faktiškai, yra labai daug siektinų tikslų ir begalo daug priemonių, kurios padeda pasiekti norimą rezultatą. Pagrindinai monetarinės ekonomikos tikslai gali keistis priklausomai nuo ekonominės situacijos valstybėje, o pasirenkamaos priemones įtakoja pinigų rinkos pokyčiai, aplinkos rizika.
0

Monopolija. Monopolijos pelno maksimizavimo sąlygosparsisiųsti


Lapų skaičius: 16
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Monopolinės rinkos savybės. Monopolijos sąvoka. Natūralioji monopolija. Monopolijos paklausos kreivė. Monopolijos pajamos. Monopolinė pusiausvyra ir paklausos elastingumas. Monopolijos maksimizavimo sąlyga. Pelno maksivizavimas trumpuoju laikotarpiu. Pelno maksimizavimas ilguoju laikotarpiu. Monopolinės kainodaros ypatybės, diskriminavimas kainomis. Vyriausybinė monopolijų kontrolė. Išvados. Cituota ir naudota literatūra. Įvadas. Monopolinė kainodara Lietuvoje įgauna vis didesnę prasmę. Vyriausybei privatizuojant vis daugiau monopolinių objektų, vartotojams iškyla klausimas ar jie neliks nuskriausti? Monopolinės kompanijos valdo svarbiausias ūkio šakas, todėl dauguma vartotojų yra ramūs dėl kainų politikos, nes dauguma tų firmų priklauso vyriausybei. Vyriausybė gali be didesnių sunkumų reguliuoti jai priklausančių įmonių teikiamų paslaugų kainas. Privatizavus šias įmones, visų pirma, prarandama jų kontrolė. Tačiau vartotojus labiausiai jaudina klausimas ne tai, kaip bus tvarkomasi įmonės viduje, bet kokia kainų politiką pasirinks ši įmonė. Dėl vyriausybės negalėjimo kontroliuoti kainų monopolininkai gali reikalauti labai didelio užmokesčio už jų teikiamas paslaugas ar prekes. Tokiu atveju kentėtų vartotojai. Bet ar taip bus? Šio darbo autoriaus tikslas yra parodyti priežastis, kurių dėka monopolistas siekdamas maksimalaus pelno atsisakys pernelyg aukštų kainų. Darbe bus išanalizuota, kokios yra monopolijų susikūrimo priežastys, kokios galimybės naujam ūkio objektui įeiti į monopolinę rinką. Taip pat bus bandoma analizuoti kokią įtaką monopolinėms kainoms turi nauji mokesčiai. Kaip dėl jų pasikeis prekės vartojimas? Monopolistas gali naudotis įvairiomis kainodaros sistemomis. Siekdamas maksimalaus pelno jis gali suteikti tam tikroms žmonių grupėms įvairių nuolaidų. Taip pat jis gali pardavinėti savo produktą visiems žmonėms skirtingomis kainomis. Šio darbo tikslas. Apibūdinti kas yra monopolija. Jos atsiradimo priežastys. Monopolinės kainos...
6

Naktinis klubas VERSLO PLANAS IĮ VivaMaxparsisiųsti


Lapų skaičius: 27
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Lentelės. Santrauka. Įvadas. Įmonės veiklos analizė. Verslo įmonės vizija. Įmonės tikslai ir uždaviniai. Paslaugos aprašymas. Teisiniai aspektai. Siūlomo projekto esmė. Idėja. Reikalingi tyrimai. Marketingo planas. Rinkos analizė. Bendra rinkos apžvalga. Vartotojai. Konkurentai. Marketingo rinkinys. Produktas. Kaina. Pateikimas. Rėmimas. Veiklos planas. Įmonės patalpos. Įranga ir žaliavos. Organizacinis planas. Bendra organizacijos struktūra. Personalas. Darbo užmokestis. Organizacinė struktūra. Finansinis planas. Projekto kaina ir finansavimas. Paslaugų pardavimo prognozė. Prognozuojama pelno (nuostolių) ataskaita. Prognozuojama pinigų srautų ataskaita 2010 m. Prognozuojama pinigų srautų ataskaita. Sąskaitų balansų lentelė. Lūžio taškas. Rizikos analizė. Išvados. Literatūra. Verslo plane nagrinėjama kaip įkurti įmonę „VivaMax“. Tai individualioji įmonė, teikianti maitinimo bei pramogines paslaugas. Ji įsikūrusi Telšių miesto centre, Turgaus a. patalpos yra nuomojamos. Nuosavas kapitalas - 220000 Lt. Įmonės pagrindiniai tikslai yra gauti maksimalų pelną , maksimaliai patenkinti vartotojo poreikius ir tapti konkurencinga įmone. Vartotojus pritrauksime patraukliomis kainomis, įmonės išvaizda, kokybiškomis prekėmis ir paslaugomis. IĮ „VivaMax“ strateginiu požiūriu turi daug privalumų: mažai konkurentų, patogi geografinė padėtis ir pan. Tai bus vieta, kurioje galės įvairaus amžiaus žmogus praleisti laisvalaikį, atsipalaiduoti, įgauti energijos ar netgi atšvęsti šventes. Pirmiausia bus atliekami remonto darbai, įrengiamos patalpos. Patalpos bus erdvios ir originalios. Vartotojui bus suteiktas platus paslaugų asortimentas. Išanalizuota rinka ir sudaryta marketingo strategija mums padės pasiekti savo tikslų. Kadangi verslui įgyvendinti neužtenka savo kapitalo, tai reikės paskolos iš banko. Šis verslo planas kuriamas tam, kad būtų galima gauti paramos.
10

Paieška


bottom