top


Konspektai.com > Ekonomika
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Reklamos esmė, poveikis vartotojuiparsisiųsti


Lapų skaičius: 29
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Lentelių sąrašas. Paveikslų sąrašas. Reklamos užuomazgos antikiniame pasaulyje. Reklama. Reklama. Reklama. Reklamos esmė. Naujųjų laikų reklama vakarų europoje ir jav. Reklamos raida lietuvoje. Svarbiausi reklamos esmę apibūdinantys bruožai yra šie. Reklamos siejai su socialiniais mokslais. Televizijos pliusai ir minusai. Reklamos rinka lietuvoje. Pav. Didžiausi reklamos užsakovai 2009 m. Pav. Televizijos transliacija per paskutinius 6 mėnesius. Reklamos rinkos prognozės 2010 m. Amžiaus pasiskirstymas apklausoje. Tv žiūrovo tipas. Tv reklamos vertinimas reklamos erzinimas. Tv reklamos vertinimas jos apgaulingumas. Respondentų pasiskirstymas pagal tai, ką jie labiausiai įsimena iš tv reklamos. Respondentų pasiskirstymas pagal tai, ką jiems maloniausia žiūrėti. Didžioji dalis apklaustųjų – 50% yra buvę nusivylę nusipirkta reklamuota preke. Jūsų lytis. Jūsų amžius. Ar žiūrite tv? Kiek laiko per dieną praleidžiate žiūrėdami tv? Kokį kanalą dažniausiai žiūrite? Prie kokio tv žiūrovo galite save priskirti? Ar jus erzina tv reklama? Ar lietuviška tv reklama apgaulinga? Ko trūksta lietuviškai tv reklamai? Iš tv reklamos labiausiai įsimenate:. Maloniausia žiūrėti tv reklamą, susijusią su. Kokios tv reklamos jus dažniausiai sudomina? Ar tv reklama daro įtaką jūsų apsisprendimui pirkti? Ar kada nors nusivylėte nusipirkta reklamuota preke?
0

Reklamos poveikis vartotojamsparsisiųsti


Lapų skaičius: 22
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Turinys. Įžanga. Reklamos istorinės ištakos. Reklamos reikšmė ir tikslai. Reklamos reikšmė. Reklamos tikslai. Reklamos procesas, jo ypatumai. Reklamos davėjas. Reklamos agentūra. Reklamos platinimo priemonės. Vartotojas. Reklamos proceso sudėtinės dalys. Reklamos rūšys, tipai, jų naudojimas. Reklamos efektyvumo nustatymas. Reklama prekybos vietoje. Reklamotos prekės prekybos vietoje analizė. Vartotojų nuomonė apie reklamą. Išvados ir siūlymai. Naudota literatūra. Temos aktualumas. Reklama sudaro didelę visuomenės gyvenimo dalį. Reklamą mes matome ir girdime visur, važiuojant automobiliu klausomės radijo, namuose žiūrime televiziją, eidami mieste aplink matome daug įvairiausių reklaminių iškabų, imdami laikraščius iš pašto dėžutės kartais randame reklaminį bukletėlį. Kiekvienas žmogus yra asmenybė ir kiekvienas savaip vertiną reklamą. Todėl yra įdomu žinoti įvairių žmonių reklamos vertinimą, jos poveikį vartotojui ir rinkai. Šiais laikais reklamos industrija labai sparčiais plečiasi ir atsiranda vis naujų reklamos priemonių. Todėl manau, kad ši tema aktuali. Darbo tikslas. Atskleisti reklamos atsiradimo aplinkybes ir priežastis, įvairių reklamos priemonių efektyvumą, susipažinti su reklamos priemonėmis ir jų ypatumais. Išanalizuoti vartotojų požiūrį į reklamą. Darbe badžiau truputi paliesti ir pats paanalizuoti reklamą prekybos vietoje, šia tema neradau jokios mokslinės literatūros. Darbo objektas. Reklama, jos ypatumai istorija ir jos evoliucija. Reklamos efektyvumas ir poveikis visuomenei. Tyrimo metodai ir priemonės. Šiam darbui aš naudojau apklausos ir analizės metodus. Darbui naudojau Šiaulių “Maximos” parduotuvėje gautus statistinius dokumentus ir anketas, kurios pateiktos kaip priedas prie darbo. Teoriniai daliai parašyti naudojausi periodiniais leidiniais ir moksline literatūra.
0

Rėmimasparsisiųsti


Lapų skaičius: 21
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Darbo aktualumas. Darbo tikslas. Rėmimo priemonių teoriniai aspektai. Reklama. Pardavimų skatinimas. Ryšiai su visuomenę (populiarinimas). Asmeninis pardavimas. Išvados. Informacijos šaltiniai. Darbo aktualumas – rėmimo priemonės turi didžiulę įtaka vartotojų pasirinkimui. Rėmimo priemonių tikslai orientuoti į vartotoją informavimo ir įtikinėjimo veiksmus, turinčius įtakos pirkimo sprendimui. Rėmimo priemonių dėka yra užmezgamas ryšys tarp įmonės (informacijos siuntėjo) ir vartotojų (informacijos priėmėjų). Vartotojui reikia nuolat priminti arba jį informuoti apie organizacijos teikiamas paslaugas ar produktus, stengtis kaip nors išskirti savo produktą iš kitų. Kiekviena organizacija turi tikslus kuriuos bando pasiekti rėmimo dėka. Siekiant pageidaujamos reakcijos ir norimo atsako, didelę reikšmę turi ne tik perduodamos informacijos turinys vartotojui, bet ir jos perdavimo būdas bei teikimo forma, laikas. Skiriamos keturios rėmimo veiksmų grupės: reklama, pardavimo skatinimas, populiarinimas, asmeninis pardavimas. Kiekvienoje iš šių rėmimo priemonių kategorijoje yra savi specifiniai būdai pasiekti nustatytus tikslus. Šiuolaikinės įmonės turi sudėtinga komunikacinę rinkodaros sistemą, kuri padeda pasiekti norimą vartotoją (segmentą). Darbo tikslas - išanalizuoti rėmimo priemonių įtaka vartotojų apsisprendimui. Darbo uždaviniai: 1.Išnagrinėti rėmimo priemonių teorinius aspektus. Darbo metodai – mokslinės literatūros lyginamoji analizė ir sisteminimas.
10

Rėmimo ir reklamos vaidmuo turizmo įmonėseparsisiųsti


Lapų skaičius: 32
Tipas: Diplominis
Darbe esantys žodžiai: Rėmimo kompleksas turizmo įmonėse. Turizmo įmonės. Turizmo įmonės veiklos organizavimas. Turizmo produktas. Rėmimo komplekso ypatumai turizmo įmonėse. Rėmimo samprata ir vieta turizmo marketingo komplekse. Rėmimo komplekso elementai. Rėmimo tikslai ir svarba turizmo įmonėse. Reklamos ir rėmimo etika. REKLAMOS SVARBOS IR ĮTAKOS KELIAUTOJUI TYRIMAS. Respondentų pasiskirstymas pagal amžių, lytį, pajamas ir socialines grupes. Tyrimo rezultatų analizė. IŠVADOS. SUMMARY. PRIEDAI. Temos aktualumas. Stiprėjant konkurencijai ir daugėjant alternatyvų pasirinkimui, kiekvienai įmonei vis svarbesniu tampa bendravimas su esamais ir potencialias klientais. Įmonės turi ne tik gaminti produktus, bet dar ir pranešti apie juos visuomenei ir paskatinti pirkti. Komunikavimas gali nulemti ne tik įmonės konkurencingumą, bet visą jos veiklos sėkmę.Darbo tikslas – aptarti, kokį vaidmenį turizmo įmonėse vaidina rėmimas, ypatingai reklama, bei kokią įtaką jie turi klientų apsisprendimui rinktis vienos ar kitos turizmo įmonės siūlomą produktą. Pagrindiniam tikslui pasiekti yra iškelti šie uždaviniai. 1. Aptarti rėmimo komplekso ypatumus turizmo įmonėse. 2. Išsiaiškinti, kokį poveikį gali turėti neetiška reklama ir kitos neetiškos rėmimo komplekso priemonės įmonės veiklai. 3. Pagrįsti arba paneigti teiginį, kad žodinės artimų žmonių rekomendacijos, reklama ar kitos rėmimo priemonės turi didelę įtaką vartotojui renkantis, kurios turizmo įmonės paslaugomis pasinaudoti. Rėmimas yra vienas iš svarbiausių marketingo komplekso elementų, padedantis įmonei užmegzti ir palaikyti ryšius su išorine aplinka. Prieš pradedant plačiau kalbėti apie rėmimo vaidmenį turizmo įmonėse, svarbu apibrėžti turizmo įmonės sąvoką ir atskleisti išskirtines turizmo produkto savybes, nes jos įtakoja rėmimo veiklos organizavimą įmonėje.
10

Remonto, apdailos, langų sandarinimo verslo planasparsisiųsti


Lapų skaičius: 44
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Verslo planas. Turinys. Santrauka. Verslo aprašymas. Verslo srities aprašymas. Verslo idėjos aprašymas. Verslo tikslai, galimybės ir orientyrai. Paslaugos aprašymas. Marketingas. Rinkos apžvalga. Konkurencijos analizė. Marketingo planas. Pateikimo srtategija. Kainodaros strategija. Reklama ir rėmimas. Paslaugos teikimas. Technologinio proceso aprašymas. Vietos analizė. Patalpos ir įrengimai. Transportas. Tiekėjai. Personalo parinkimas. Reikalavimai. Pareigos. Teisės. Atsakomybė. Teikiamos papildomos paslaugos. Gamybos savikaina. Vadyba. Organizacinė firmos struktūra, valdymo modelis ir stilius. Rizikos veiksniai. Galimos problemos ir kliūtys. Alternatyvi veikla. Finansai. Kapitaliniai įdėjimai ir jų panaudojimas. Finansinių prognozių prielaidos. Lūžio taško įvertinimas. Santrauka. Mūsų firmos teikiamos langų sandarinimo paslaugos, o taip pat įvairūs remonto ir apdailos darbai (plytelių ir metlako klijavimas, pakabinamų lubų montavimas, žaliuzių kabinimas, parketo klijavimas, kalimas dailylentėmis) yra perspektyvi veikla, kadangi net 88 gyventojų mano, kad tai labai svarbios ir reikalingos paslaugos, kadangi visi nori turėti šiltus, tvarkingai ir kokybiškai suremontuotus butus. Paslaugas teikti nuspręsta ištyrus rinką, išanalizavus vartotojų savybes, nustačius potencialią rinką, paskaičiavus prognozuojamą savikainą ir prognozuojamą pelną. Įvertinus galimus rizikos faktorius. Įmonė įregistruota 2007 metais panevėžio miesto savivaldybės rejestro tarnyboje. Prašoma 6000 lt. Paskola 5 mėnesiams su 16 palūkanų. Lėšos bus panaudotos įrankiams pirkti. Jei bus gauta paskola, įmonė pradės savo veiklą. Jau yra numatytos patalpos išsinuomojimui patogioje vietoje- beržų gatvėje. Tai patogi vieta, nes galima efektyvinti reklamą, atkreipiant didesnį skaičių klientų dėmesį, nes ši gatvė yra viena iš pagrindinių, yra judri, joje nėra gausu firmų ir reklaminių iškabų, be to ši gatvė yra priešingoje miesto dalyje nei yra įsikūrę mūsų konkurentai-taigi sumažės konkurencija.
0

Rinkodara praktinis darbasparsisiųsti


Lapų skaičius: 6
Tipas: Namų darbas
Darbe esantys žodžiai: Turinys. Dalis. Mikro- ir makroekonominės teorijos skirtumai. Makroekonomikos. Trūkumai. Verslo laisvės idėjų požiūriu. Galimybės šiuos trūkumus. Pašalinti. Kaip išvengti pakartotinio skaičiavimo nustatant bnp vertę? Ar. Gali pasikeisti tarpinių produktų vertė nesikeičiant bnp vertei? Dalis. Nediskretinė fiskalinė politika (automatiniai stabilizatoriai). Ar. Veikia jie lietuvos rinkoje? Kodėl? Monetarinės politikos priemonės, jų efektyvumas ir poveikis. Komercinių bankų veiklai bei ūkio raidai. Uždaviniai. Nauduotos literatūros sąrašas. MIKRO- IR MAKROEKONOMINĖS TEORIJOS SKIRTUMAI. MAKROEKONOMIKOS TRŪKUMAI. VERSLO LAISVĖS IDĖJŲ POŽIŪRIU. GALIMYBĖS ŠIUOS TRŪKUMUS PAŠALINTI Mikroekonomika (micro + gr. oikos - aplinka) - ekonomikos šaka, tirianti vartotojų, įmonių išteklių, savininkų bei ekonomikos šakų elgseną, nagrinėjanti rinkos mechanizmą, kainų gamybos lygio nustatymo sprendimus dėl vartojimo ir pajamų paskirstymo. Makroekonomika - ekonomikos mokslo šaka, kurios pagrindinės tyrimų kryptys yra nedarbas, infliacija, užimtumas, bendras nacionalinis produktas, bendras vidaus produktas. Mikroekonomika nagrinėja pagrindinių ekonomiką sudarančių elementų - individualių vartotojų, įmonių (firmų), išteklių savininkų, ekonomikos šakų - elgseną bei tai, kaip šių elementų sąveika veikia kainas, gamybą ir pajamas. Pagrindinis mikroekonomikoje taikomas metodas - individų elgsenos pasekmių įvairiose rinkų sistemose numatymas pagal gana tobulą individualių ekonomikos subjektų racionalios elgsenos teoriją. Taigi mikroekonomika -mokslas apie rinkos mechanizmą ir jėgas, formuojančias kainų lygį, veikiančias sprendimus dėl gaminio ar paslaugos tiekimo į rinką ir panašiai.
0

Rinkos tipaiparsisiųsti


Lapų skaičius: 11
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Rinka, jos samprata ir funkcijos. Rinkos tipai. Monopolija. Monopolinė konkurencija. Oligopolija. Duopolija. Rinkos tipų palyginimas. Išvados. Rinka - tai visuma mainų santykių, pasireiškiančių pirkimo - pardavimo aktu tarp pardavėjų ir pirkėjų, kurių sprendimai bei perkamoji galia formuoja pasiūlą ir paklausą, bei jų tarpusavio ryšį. Rinka yra viena iš ekonominės veiklos visuomeninio organizavimo būdų. Rinkos pagalba koordinuojama įvairių ekonomikos subjektų veikla ir nukreipiama žmonių poreikiams tenkinti. Rinkos reikšmė šiuolaikiniame sparčiai augančiame bei tobulėjančiame žmonijos gyvenime atlieka didžiulį vaidmenį. Tai svarbiausias visos ekonominės sistemos veiklos organizavimo būdas, turintis trūkumų bei privalumų. Tai svarbi tema, sprendžiant šalies ekonomikos klausimus bei uždavinius. Todėl ir nutariau rašyti referatą šią tema, kad galėčiau plačiau paanalizuoti pačią rinką, įvairius jos tipus, jų atliekamas funkcijas. Savo darbe apžvelgiu rinkos struktūrą, jos reikšmę šiuolaikinės visuomenės ekonomikoje bei gyvenime. Tyrimo objektas – rinka, jos samprata. Tikslas: nagrinėjant mokslinę literatūrą, susipažinti su rinkos tipais, palyginti juos. Darbo uždaviniai: 1) paanalizuoti kas tai yra rinka, kokią vietą ji užima ekonomikoje. ) apibūdinti rinkos pagrindinius tipus bei jų pagrindines funkcijas. ) pateikti išvadas. Tyrimo metodas: pasirinktos mokslinės literatūros analizė.
10

Š. Furje: fantazuotojas, svajotojas, genijusparsisiųsti


Lapų skaičius: 9
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Temos aktualumas ir problema. Ir šiandien atsiranda žmonių, kuriems norisi pertvarkyti visuomenę, padaryti teisingesnę ir humaniškesnę santvarką. Kadangi šiandieniniame pasaulyje dauguma žmonių priversti savo didesnę gyvenimo dalį praleisti darbe, todėl turbūt visi nori, kad darbe būtų sudarytos kuo geresnės sąlygos darbui atlikti,taip pat, kad darbas būtų mielas širdžiai , nes darbas gali lemti žmogaus emocinę ir fizinę būseną. Darbo tikslas. Supažindinti su Š. Furje biografija ir skleidžiamomis idėjomis. Darbo uždaviniai: •Aprašyti Š. Furje biografiją; •Aprašyti apie Furje sugalvotą utopinę visuomenę; •Supažindinti su Šarlio Furje idėjomis; Tyrimo objektas. Š. Furje idėjos. Tyrimo metodai. Internetinių, mokslinių šaltinių analizė.
0

Santaupų kaupimas gyvybės draudimo būdu ypatumaiparsisiųsti


Lapų skaičius: 20
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Kapitalo kaupimo ir rizikos draudimas. Gyvybės draudimo samprata. Grynasis gyvybės rizikos draudimas. Grynasis kapitalo kaupiamasis draudimas. Investicinis gyvybės draudimas. Mišrus gyvybės draudimas. Kapitalo kaupimas lietuvoje naudojant gyvybės draudimą. Bendra gyvybės draudimo statistika. Kapitalo kaupimas tradiciniu draudimu. Kapitalo kaupimas investiciniu draudimu. Išvados. Literatūra ir šaltiniai. Sunku būtų rasti žmogų, kuris nesirūpintų savo ateitimi. Kiekvienas asmuo galvoja, kaip jis gyvens po 10 – 20 metų ar išėjus į pensiją. Tam, kad apsisaugoti nuo skaudžių finansinių pasekmių nelaimės atveju ar tiesiog siekiant ateityje palaikyti savo pragyvenimo lygį, žmonės nuolat turi stebėti savo gaunamas pajamas, tinkamai valdyti išlaidas ir sugebėti kaupti santaupas. Santaupos – tai pinigų suma, kuri lieka iš pajamų atėmus vartojimo išlaidas ir atidėta kaupimui. Sukaupta suma gali būti panaudojama įvairiais tikslais tikslais, pavyzdžiui, galima įsigyti seniai trokštamą daiktą, išvykti į kelionę ir pan. Taigi, santaupų kaupimo naudą kiekvienas gali įvertinti savaip. Kaupti lėšas galima įvairiai: padėti indėlį banke, laikyti pinigus „kojinėse“, investuoti į akcijas ar obligacijas, investuoti į nekilnojamąjį turtą ir t.t. Šiame darbe apžvelgsime dar vieną santaupų kaupimo būdą – taupymą gyvybės draudimo pagalba.
0

Šaudyklos Klaipėdoje organizacinis projektavimasparsisiųsti


Lapų skaičius: 26
Tipas: Diplominis
Darbe esantys žodžiai: Turinys. Šaudyklos klaipėdoje organizacinis projektavimas. Verslo sferos pasirinkimo pagrindimas. Veiklos apibūdinimas. Vartotojai. Išorinė aplinka. Marketingas. Rinkos būklė. Kainos, įkainavimo strategija. Pardavimo programa. Pardavimo kanalai. Rėmimo organizavimas. Marketingo kaštai. Gamybos organizavimas. Technologijos apibūdinimas. Organizacijos paslaugų teikimo struktūra. Pastatai, patalpos. Įrengimai. Medžiagos, žaliavos. Gamybinis personalas. Vadyba. Organizacinė struktūra. Vadybinis personalas. Veiklos reglamentai. Finansai. Investicijos. Kreditas ir jo gražinimo eiga. Planuojamas pajamų, išlaidų ir pelno planas. Pinigų srautų prognozė. Prognozinis balansas. Finansiniai koeficientai. Dėl šiuo metu susidariusios sudėtingos ekonominės situacijos Lietuvoje ženkliai padidėjo nusikalstamumo mastai, o žmonės vis labiau jaučia nerimą dėl savo ir savo turto saugumo, dėl to ieško papildomų būdų apsisaugoti. Vienas tokių būdų yra šaunamojo ginklo įsigijimas, be to šaudymas gali būti ir laisvalaikio praleidimo forma. Mūsų organizacija suteiktų galimybę žmonėms lavinti savo taiklumą ir kitus praktinius šaunamojo ginklo naudojimo įgūdžius. Nusprendėme pradėti tokį verslą, nes Klaipėdos mieste yra įkurtos tik kelios šaudyklos (eiliniai miestiečiai negali jomis naudotis), t.y. ši verslo niša minėtame mieste dar nėra užpildyta. Teikiamos paslaugos yra gana unikalios ir skirtos tik tam tikrai vartotojų grupei.
0

Paieška


bottom