top


Konspektai.com > Ekonomika
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Naujo produkto įvedimas į rinkąparsisiųsti


Lapų skaičius: 11
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Išvados ir siūlymai. Naujo produkto įvedimo į rinką rėmimas. Naujo produkto rėmimo strategijos ir jų sudarymo principai. Naujo produkto įvedimo į rinką teorinė analizė. Naujo produkto įvedimo į rinką kūrimo etapai. Darbo aktualumas. Šiuo metu kuriasi vis daugiau naujų organizacijų, taip pat esamos organizacijos plečia savo veiklą, plėsdamos savo produktų linijas, įvedinėdamos į rinką naujus produktus. Tai didina konkurencijos mastus ir darosi vis sunkiau pritraukti ir išlaikyti vartotojus. Temos aktualumą dar labiau pabrėžia Lietuvos stojimas į Europos Sąjungą. Vartotojui reikia nuolat priminti arba jį informuoti apie įmonės teikiamas paslaugas ar produkciją, stengtis kaip nors išskirti savo produktą iš kitų. Kai kurios didesnės įmonės konkuruoja mažindamos savo produktų (paslaugų) kainas, kitos stengiasi pabrėžti produkto išskirtinumą arba naujumą. Tam dažnai reikia pasitelkti rėmimo priemones. Viena iš didžiausių problemų marketingo srityje yra naujo produkto įvedimas į rinką. Vartotojai dažnai būna lojalūs konkrečiai įmonei, todėl yra gan sunku paskatinti vartotoją atsisakyti vienų produktų, su kuriais susipažinęs, nuolat vartoja, ir pradėti vartoti ar bent jau išbandyti kokį nors naują produktą, apie kurį jis net nėra girdėjęs. Todėl marketingo specialistai turi kreipti labai daug dėmesio naujo produkto įvedimo į rinką rėmimo strategijos sudarymui. Tyrimo tikslas: išanalizuoti naujo produkto įvedimo į rinką AB ,,Žemaitijos pienas“. Tyrimo uždaviniai: 1. Apžvelgti naujo produkto įvedimo į rinką mokslinius tyrimus. 2.Išnagrinėti naujo produkto įvedimo rinką rėmimo būdus, priemones ir strategijas. 3Išanalizuoti naujo produkto įsisavinimą.
0

Naujų prekių sėkmės ir nesėkmėsparsisiųsti


Lapų skaičius: 16
Tipas: Prezentacija
Darbe esantys žodžiai: Naujų prekių kūrimas yra vienas iš svarbių šaltinių, padedančių įmonei įgyti konkurencinį pranašumą. Prekės naujumą apibrėžti, reikia atsakyti į šiuos klausimus: “kam tai nauja?” (subjektyvus kriterijus); “iki kada tai nauja?” (laiko kriterijus); “kiek tai nauja?” (intensyvumo kriterijus). Apima du aspetkus: vartotojo ir gamintojo. Jei su pateikta ar jau analogiška preke tame rinkos segmente vartotojas niekada nebuvo susidūręs, tai prekę galima laikyti nauja. Arba vartotojas gali būti girdėjęs apie naują prekę, bet pats su ja nesusidūręs. Net jei sukurta nauja prekė rinkoje nėra turėjusi analogų, tai dar nereiškia, kad visą laiką ji išliks nauja. Todėl būtina nustatyti, kiek laiko prekė bus laikoma nauja.
0

Nedarbas Lietuvojeparsisiųsti


Lapų skaičius: 29
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Teorinė dalis. Pagrindinės sąvokos. Nedarbo priežastys. Pagrindiniai nedarbo rodikliai. Praktinė dalis. Statistinių duomenų analizė. Pagrindinės problemos. Jaunimo integracijos į darbo rinką problemos. Jaunimo nedarbo psichologiniai ir socialiniai aspektai. Darbo reikšmė jaunimui. Nedarbo pasekmės. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai. Nedarbas yra viena svarbiausių ekonominių problemų. Daugelis žmonių, netekę darbo, praranda pajamų šaltinį, patiria gyvenimo lygio smukimą, psichologinį diskomfortą. Valstybė, kurioje egzistuoja aukštas nedarbo lygis, patiria didelius ekonominius nuostolius. Todėl nedarbo problema yra politinių ir ekonominių diskusijų objektas. Daugelis politikų, įvertindami ekonomikos būklę ar ekonominės politikos efektyvumą, nedarbo lygį vertina kaip vieną ekonomikos “sveikatos” rodiklių. Ekonomistai tyrinėja nedarbą, norėdami nustatyti jo lygį, priežastis, nedarbo nuostolius, parengti ir tobulinti vyriausybės užimtumo politiką. Visuomenę vis labiau neramina jaunimo nedarbas. Kaip ir daugumoje užsienio šalių, jaunų žmonių nedarbo lygis Lietuvoje yra žymiai aukštesnis už bendrąjį nedarbo lygį. Jaunimo nedarbas sukelia ne tik rimtų ekonominių problemų (kelia bendro nedarbo lygį), bet ir socialinių (tokių, kaip didėjantis jaunimo nusikalstamumo lygis ir pan.) bei psichologinių pačių nedirbančių jaunuolių problemų.
7

Nedarbas socialinės rizikos šaltinis ir jo prevencijos politika Lietuvojeparsisiųsti


Lapų skaičius: 26
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Nedarbas – socialinės rizikos šaltinis. Nedarbo samprata ir rūšys. Nedarbo tipai. Natūralus nedarbo lygis. Nedarbo priežastys. Nedarbo pasekmės. Nedarbo mažinimo priemonės. Nedarbo priežastys ir analizė Lietuvoje. Nedarbo priežastys Lietuvoje. Nedarbo analizė Lietuvoje 2007 – 2009 m. Nedarbo prevencijos politika Lietuvoje. Išvados. Literatūros sąrašas. Nedarbas yra vienas svarbiausių makroekonomikos problemų, nes gali sukelti didžiulius makroekonominius ir mikroekonominius nuostolius, be to, stabdo asmenybės tobulėjimą, jos integraciją į valstybės socialinį ir ekonominį gyvenimą. Todėl nedarbo problema yra politinių ir ekonominių diskusijų objektas. Mokslininkai tyrinėja nedarbą, norėdami nustatyti jo lygį, priežastis ir padarinius pavieniams žmonėms ir visai visuomenei, parengti ir tobulinti vyriausybės užimtumo politiką. (Snieška, 2005). Tyrimo objektas – nedarbas. Tyrimo tikslas – išanalizuoti nedarbo problemą, bei jos prevenciją Lietuvoje. Uždaviniai, šiam tikslui pasiekti. Aptarti nedarbo sampratą ir jo rūšis. Išnagrinėti nedarbo tipus ir natūralų nedarbo lygį. Aptarti nedarbo priežastis ir pasekmes. Išanalizuoti nedarbo lygį Lietuvoje. Išsiaiškinti nedarbo prevencijos politiką Lietuvoje. Tyrimo metodai – literatūros šaltinių analizė, loginė analizė, grafinis, palyginamoji analizė ir apibendrinimas.
0

Nedarbo priežastys bei pasekmės Lietuvojeparsisiųsti


Lapų skaičius: 30
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Literatūros apžvalga. Nedarbo samprata. Nedarbo rūšys. Nedarbo priežastys. Nedarbo pasekmės. Nedarbo priežastys bei pasekmės lietuvoje tyrimas. Tyrimo metodika. Tyrimo rezultatai ir jų aptarimas. Nedarbo priežasčių bei pasekmių tyrimo analizė. Nedarbo mažinimo priemonės. Išvados. Rekomendacijos. Literatūra. Priedai. 1 priedas. Nedarbo priežastys bei pasekmės lietuvoje tyrimo anketa. Darbo aktualumas. Nedarbas – tai aktualiausia problema šių dienų žmogui. Lietuvoje nedarbas išaugo nuo 13,8 proc. trečiąjį 2009 metų ketvirtį iki 17,8 proc. trečiąjį 2010 metų ketvirtį. Nedarbo lygis priklauso nuo daugybės veiksnių ir priežasčių, kurie bus ištirti šiame darbe. Norint galutinai išsiaiškinti nedarbo priežastis bei pasekmes Lietuvoje, ir kaip tai veikia žmonių gyvenimą, svarbu pateikti ne tik statistinius duomenis, bet ir teorinį pagrindą, kas yra nedarbo priežastys, kokių rūšių jos gali būti ir kitus teorinius aspektus, padėsiančius mums giliau susipažinti su nedarbo priežastimis bei pasekmėmis Lietuvoje. Nedarbo priežastys bei pasekmės Lietuvoje - aktualus klausimas, ypač šiuo metu. Ši tema pasirinkta todėl, kad beveik kiekvieną žmogų, galbūt netiesiogiai, bet palietė bedarbystės klausymas. Pirmoje darbo dalyje nagrinėjamos pačios nedarbo priežastys. Toliau seka statistiniai duomenys bei kova su nedarbu. Darbo objektas. Nedarbo priežastys bei pasekmės Lietuvoje. Darbo tikslas. Remiantis literatūros šaltiniais ir statistiniais duomenimis, atskleisti kokios nedarbo priežastys bei pasekmės vyrauja Lietuvoje. Darbo uždaviniai: 1.Apibrėžti sąvoką nedarbas. 2.Išsiaiškinti nedarbo priežastis bei pasekmes Lietuvoje. 3.Ištirti kokias nedarbo priežastis bei pasekmes įvardija Lietuvos gyventojai. 4.Aptarti nedarbo mažinimo priemones. Darbo metodai: 1.Teorinių šaltinių analizė. 2.Anketinės apklausos metodas. 3.Matematinė statistika.
0

Netiesioginių mokesčių politika Lietuvojeparsisiųsti


Lapų skaičius: 20
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Akcizai. Rūkalų akcizai didės kitąmet. Akcizai ir euras - vyriausybės valioje. Muitai. Muitų skirstymas. Pridėtosios vertės mokestis. Pagaliau pasiektas 1990 metų bvp lygis. Praktinė dalis. Mokesčiai į nacionalinį biudžetą. Sumokėto akcizo struktūra pagal produktų grupes. Sumokėto pridėtinės vertės mokesčio struktūra pagal veiklos rūšis. Veiklos rūšis. Sumokėtų mokesčių struktūra pagal apskritis. Išvados. Naudota literatūra. Ne tiek gausu ekonomikos temų,kurios sukeltų taip daug prieštaravimų,kaip mokesčiai.Nors dauguma sutinka,kad jokia šiuolaikinė valstybė negali išsiversti be mokesčių,tačiau mokesčius labiau linkstama kritikuoti negu girti.Bet jau prieš daugelį metų (1789m.) JAV valstybės veikėjas Bendžaminas Franklinas (Benjamin Franklin) yra sakęs: Šiame pasaulyje nieko nėra,išskyrus mirtį ir moksčius,jie yra tvirta realybė,ir dėl to mes turime šį bei tą apie juos sužinoti. Mokesčiai (taxes)-tai įvairūs mokėjimai į valstybės biudžetą;tai yra valstybės arba viešosios valdžios nustatyta privaloma įmoka,už kurią jokia specialia paslauga individui nėra atlyginama. Lietuvos Respublikoje,priėmus naujų mokesčių įstatymus,sukurta sava mokesčių sistema.Ekonomistas Foldas apie mokesčius yra pasakęs: Mokesčių sistema yra sutraukimas atskirų mokesčių į vieną darnų vienetą.Lietuvoje, kaip ir visose užsienio šalyse,lygybė apmokestinant įgyvendinama naudojant mišrią mokesčių sistemą,susidedančią iš tiesioginių ir netiesioginių mokesčių.
0

Nuosavo kapitalo ir įsipareigojimų analizė Vilkyškių pieninė ABparsisiųsti


Lapų skaičius: 22
Tipas: Kursinis
Darbe esantys žodžiai: Santrauka. Įvadas. Ab „vilkyškių pieninė“ veiklos ir informacinių šaltinių apžvalga. Teorinė nuosavo kapitalo ir įsipareigojimų analizė. Nuosavo kapitalo analizė.nuosavo kapitalo pelningumo analizė.skolinto ir nuosavo kapitalo santykio analizė. Įsipareigojimų analizė.ilgalaikio mokumo analizė.trumpalaikio mokumo analizė. Ab „vilkyškių pieninės“ nuosavo kapitalo ir įsipareigojimų analizė. Ab „vilkyškių pieninės“ nuosavo kapitalo analizė. Ab „vilkyškių pieninės“ nuosavo kapitalo pelningumo analizė. Ab „vilkyškių pieninės“ skolinto ir nuosavo kapitalo santykio analizė. Ab „vilkyškių pieninės“ įsipareigojimų analizė. Ab „vilkyškių pieninės“ ilgalaikio mokumo analizė. Ab „vilkyškių pieninės“ trumpalaikio mokumo analizė. Išvados ir pasiūlymai. Terminų ir sąvokų žodynas. Literatūros sąrašas. Priedų sąrašas. Priedas ab „vilkyškių pieninė“ konsoliduota finansinės būklės ataskaita. Priedas ab „ vilkyškių pieninė“ konsoliduota pelno (nuostolių) ataskaita. Priedas ab „vilkyškių pieninė“ nuosavo kapitalo ir įsipareigojimų analizės skaičiavimai. Kad įmonė galėtų judėti ir plėsti savo ūkinę veiklą, ji turi turėti nuosavo kapitalo. Nuo įmonės turimo turto dydžio priklauso įmonės plėtra, vieta rinkoje ir konkurencingumas. Naujausių technologijų plėtra bei diegimas, taip pat gaminamos produkcijos kiekis ir kokybė. Nuosavo kapitalo ataskaitos sudedamosios dalys ir jų pokyčiai yra labai svarbūs veiklos efektyvumui. Tačiau ne visada įmonei užtenka nuosavo kapitalo, todėl savininkams tenka skolintis lėšų, taip patiria ilgalaikius arba trumpalaikius įsipareigojimus, už kuriuos išmonė turės atsiskaityti turtu, ir kurių dydį galima objektyviai nustatyti. Išanalizavus AB „Vilkyškių pieninės“ nuosavą kapitalą, bus galima spręsti, kokią įtaką jis turi veiklos rezultatams, priimti sprendimus kaip padidinti veiklos efektyvumą, pritraukti akcininkus. Atlikus įsipareigojimų analizę paaiškės AB „Vilkyškių pieninė“ finansinė būklė ir kas nulėmė jos tokią padėtį. Taip pat atlikus tokią analizę, įmonės gautus rezultatus būtų galima palyginti su kitomis panašiomis įmonėmis ir sužinoti, kuri įmonė yra pajėgesnė bei efektyviau dirba ir turi mažiau skolų. Darbo objektas. AB „Vilkyškių pieninė“ 2012 – 2013m. nuosavas kapitalas ir įsipareigojimai. Darbo tikslas: Teoriškai ir praktiškai išanalizuoti AB „Vilkyškių pieninė“ nuosavą kapitalą ir įsipareigojimus. Darbo uždaviniai: 1. Išnagrinėti nuosavo kapitalo analizės teorinius aspektus; 2. Išnagrinėti įsipareigojimų analizės teorinius aspektus; 3. Atlikti AB „Vilkyškių pieninė“ 2012 - 2013m. nuosavo kapitalo ir įsipareigojimų analizę; Darbo metodai: • Mokslinės literatūros analizė ir palyginimas; • Apibendrinimas; • Grafinis vaizdavimas
0

Nusikaltimų statistinis tyrimasparsisiųsti


Lapų skaičius: 31
Tipas: Tyrimas
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Nusikalstamumas - visuomeninis reiškinys, procesas, kurį sudaro visuma baudžiamų veikų, padarytų tam tikroje teritorijoje per tam tikrą laikotarpį. Norint apibūdinti nusikalstamumo padėtį šalyje naudojami statistiniai duomenys. Temos aktualumas – tai viena labiausiai tyrinėjamų socialinių problemų, įtakojamų staigios socialinės, ekonominės padėties pasikeitimo lietuvoje. Temos problema – norint tiksliai apibūdinti nusikalstamumą tam tikroje teritorijoje reikalingi itin tikslūs duomenys, tačiau žmonės nevisuomet linkę pranešti apie nusikaltimą, kurio liudininku ar auka jie buvo. To pasekoje užregistruojami ne visi nusikaltimai. Vis dėlto, disponuojant turimais duomenimis galima gana teisingai nustatyti nusikalstamumo tendencijas. Tyrimo objektas – lietuvoje užregistruotų ir ištirtų nusikaltimai. Tyrimo tikslas – išanalizuoti nusikalstamumo lietuvoje statistinius duomenis. Turinys. Įvadas. Turinys. Statistiniai dydžiai. Statistinės lentelės. Grafinis statistinių duomenų vaizdavimas. Statistinių dydžių grupavimas. Vidutiniai dydžiai. Virdurkių skaičiavimas. Nusikaltimų variacijos matavimas. Struktūros santykiniai dydžiai. Dinamikos eilutės analitiniai rodikliai. Absoliutus lygio padidėjimas/sumažėjimas (δy). Didėjimo/mažėjimo tempas (td). Padidėjimo/sumažėjimo tempas (tp). Padidėjimo tempo 1% absoliutinė reikšmė (δ1%). Dinamikos eilutės vidutiniai rodikliai. Vidutinis lygis. Vidutinis absoliutinis padidėjimas/sumažėjimas. Vidutinis didėjimo/mažėjimo tempas. Vidutinis padidėjimo tempas. Reiškinio prognozavimas. Reiškinių tarpusavio ryšių analizė. Išvados. Statistiniai dydžiai. Statistinės lentelės. Grafinis statistinių duomenų vaizdavimas. Statistinių dydžių grupavimas. Vidutiniai dydžiai. Nusikaltimų variacijos matavimas. Struktūros santykiniai dydžiai. Dinamikos eilutės analitiniai rodikliai. Absoliutus lygio padidėjimas/sumažėjimas (δy). Baziniai. Grandininiai. Didėjimo/mažėjimo tempas (td). Yo. Padidėjimo/sumažėjimo tempas (tp). Padidėjimo tempo 1% absoliutinė reikšmė (δ1%). Pokyčio tempo 1% absoliutinė reikšmė. Dinamikos eilutės vidutiniai rodikliai. Vidutinis lygis. Vidutinis absoliutinis padidėjimas/sumažėjimas. Vidutinis didėjimo/mažėjimo tempas. Vidutinis padidėjimo tempas. Reiškinio prognozavimas. Eksponentinis dinaminės eilutės išlyginimas. Paklaidų skaičiavimas. Reiškinių tarpusavio ryšių analizė. Išvados. Nusikaltimų. Statistinis. Tyrimas.
10

Oligopolija ir rinkaparsisiųsti


Lapų skaičius: 15
Tipas: Referatas
Darbe esantys žodžiai: Oligopolinė rinka. Oligopolijos požymiai. Įėjimo į oligopolinę šaką barjerai. Laužta paklausos kreivė. Vyraujančios firmos modelis. Pagrindiniai rinkos elementai. Prekė. Pinigai. Išvados. Uždaviniai. Literatūra. Oligopolinė rinka. Oligopolija rinka, kurioje visi produktai yra identiški arba artimi pakaitalai, produkciją tiekia nedaugelis firmų, tačiau bent kelios jų palyginti didelės. Natūrali oligopolija atsiranda tuomet, kai individualiųjų firmų vidutiniai kaštai sumažėja tiek, kad kelios tokios firmos gali pagaminti visą parduodamos produkcijos kiekį mažiausiais vidutiniais kaštais. Oligopolijos požymiai. Yra keletas oligopolijos požymių, skiriančių šią rinkos struktūrą nuo kitų rinkos struktūrų. Vienas iš svarbiausių požymių yra tas, kad mažai pardavėjų pripažįsta tarpusavio priklausomybę. Kiekviena oligopolija seka kitos šakos firmomis. Šakoje yra kelios didelės firmos, tai pasiekiama masto ekonomija. Ji gaunama, gaminant ir parduodant gana didelę produkcijos apimtį. Oligopolinėje šakoje vengiama kainų konkurencijos. Oligopolijoms būdinga ne kainų konkurencija. Tai gali būti naujų produktų gamyba ir reklama, produktų diferencijavimas ir pan. Vengiant kainų konkurencijos, kuri mažina pelną, oligopolijoms būdingi susitarimai. Susitarimų objektas paprastai yra kainų lygis ir rinkos dalis, nes tai padeda didinti visų firmų pelną ir neprarasti rinkos dalies. Tačiau tokie susitarimai yra draudžiami, kadangi siekiama skatinti konkurenciją ir kaštų mažinimą. Kaip teigiama Lietuvos Respublikos Konkurencijos įstatymo 4 straipsnyje: Susitarimams gali būti priskiriami susitarimai ir suderinti veiksmai dėl: kainų, nuolaidų, antkainių ar kitų išmokų; gamybos apimčių; rinkos pasidalijimo pagal teritorijas; kitų ūkinių subjektų išstūmimo iš rinkos arba įėjimo į rinką (jos dalį) apribojimo; atsisakant sudaryti sutartį su tam tikrais prekių pardavėjais ar pirkėjais. Taip pat vienas iš oligopolinės rinkos struktūros požymių yra aukšti įėjimo. Barjerai į oligopolinę...
0

Oligopolinė rinkaparsisiųsti


Lapų skaičius: 12
Tipas: Prezentacija
Darbe esantys žodžiai: Oligopolinė rinka, požymiai, įėjimo į oligopolinę šaką barjerai, laužta paklausos kreivė, vyraujančios firmos modulis, kainų varžymasis oligopolinėje rinkoje. Pagrindiniai rinkos elementai. Prekė. Pinigai. Pinigų funkcijos. Išvados. Literatūra.
0

Paieška


bottom